TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Audi A4

Audi A4

Etter suksessen med første generasjon A4, løftet Audi lista ytterligere et par hakk. Nye A4 ble litt større, fikk enda litt mer luksusfølelse og fortsatte å bite fra seg på salgsstatistikkene. Designet er klart inspirert av storebror A6 - i såpass stor grad at den ofte ble karakterisert som en ”mini-A6”.
Først ut var sedan, etterfulgt av Avant og etter hvert cabriolet. Sistnevnte blir regnet som en av de peneste cabrioletene noensinne. Også A4 fikk nyte godt av Audis fokus på elegante interiører. Selv de rimeligste modellene føles påkostet - og går du litt oppover på rangstigen, er det få biler i dette segmentet som kan måle seg med A4.

Bagasjerommet er stort (særlig på Avant), men plassen i baksetet er mer begrenset. Igjen veldig mye å velge mellom på motorsiden. Mange valgte quattro i kombinasjon med dieselmotor og Avant - det er da også en bil som holder seg svært godt i pris på bruktmarkedet.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Sjekk at motoren ikke suger falsk luft (fusker og går ujevnt), dette er en ganske vanlig feil på biler med bensinmotor. På vinterstid kan det fryse i oljeutluftingsslangen. Dette kan føre til overtrykk i motoren og plutselig oljetap. En annen gjenganger – som er ganske ubetydelig – er parklysfeil på biler med xenonlamper. Og som alltid på Audi: Sjekk forstilling og bremser.

+ Pluss

Nydelig cabriolet
Løftet seg enda et hakk fra forgjengeren

- Minus

Pass på at du kjøper ”riktig” bil, enorme forskjeller i bruktmarkedet.
Fortsatt er plassen noe begrenset

Beste kjøp

En fin, velholdt og velutstyrt stasjonsvogn med 1,9-liter dieselmotor.

Styr unna

Biler med 2,5 TDI (diesel) V6-motoren – denne motoren er det mye trøbbel med.

Kjøpt ny av

Stasjonsvogna var i en periode klisjeen på bilvalget til et ungt og urbant par med to gode inntekter og aktiv livsstil. Selvfølgelig med Skiguard-boks på taket - hele året.

Sjekk også

Saab 9-3 (2003-2003)

Ti år er lenge for en bilmodell, og 9-3 slet hardt med å holde tritt med konkurrentene mot slutten. Nye 9-3 var derfor en svært etterlengtet modell for Saab...

Mercedes-Benz C-klasse (2001-2007)

Konkurransen i statussegmentet dro seg skikkelig til på slutten av 90-tallet, og det hjalp heller ikke at biler som VW Passat og Ford Mondeo begynte å yppe s..

BMW 3-Serie (1999-2005)

BMW tok et lite kvantesprang med forgjengeren. Denne gangen var de litt mer forsiktige. Men under det lekre skallet, skjuler det seg en topp moderne og tekno..

Siste nytt om Audi