Finn biler og biltester

BMW 3-Serie

BMW 3-Serie

BMW tok et lite kvantesprang med forgjengeren. Denne gangen var de litt mer forsiktige. Men under det lekre skallet, skjuler det seg en topp moderne og teknologisk avansert bil.
Sedanen kom først og var hårfint større enn forgjengeren. Både design og materialvalg i interiøret gjør at den føles adskillig mer eksklusiv. Stasjonsvogna kom hakk i hæl og var viktigste konkurrent til Audi A4 tidlig på 2000-tallet.
3-serien er fortsatt ingen plassmester. Motor på langs og bakhjulstrekk gjør sitt til det, men til gjengjeld er det få biler som gir like mye kjøreglede. Det elegante designet vant også mange venner. BMWs ekstreme detaljfokus gir seg utslag på mange områder – du er aldri i tvil om at dette er et premium-produkt. Motorutvalget er enormt, og her hjemme ble dieselandelen raskt høy.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Særlig de første årsmodellene hadde en del plunder med forstillingen. Bærearmer, foringer, ledd og kuler ble byttet i bøtter og spann. Det er fortsatt helt avgjørende å sjekke dette på brukte 3-serier av E-46-generasjonen. På biler med bensinmotor er feil med luftmengdemåler og vannpumpe ikke uvanlig, mens biler med de eldre dieselmotorene har hatt noe plunder med innsprøytningssystemet. Noe småkrøll med elektronikken kan også forekomme; dette rammer oftest startsperrefunksjonen og navigasjonsanlegg.

+ Pluss

Stasjonsvogn for autofile familier
Sporty luksusbil

- Minus

Kostbar, særlig med litt motor og utstyr innabords.
3-dørs Compact faller litt gjennom i forhold til resten av familien. Ble kjapt erstattet av 1-serien.

Beste kjøp

Stasjonsvogn, diesel og en del utstyr er viktige stikkord her. Bilen hadde en facelift i 2002, så vårt valg er en godt utstyrt 2002/2003-modell 320 d stasjonsvogn.

Styr unna

De eldste 4-dørsbilene (sedan) og bilene med minste bensinmotor er ikke særlig attraktive.

Sjekk også

Audi A4 (2001-2005)

Etter suksessen med første generasjon A4, løftet Audi lista ytterligere et par hakk. Nye A4 ble litt større, fikk enda litt mer luksusfølelse og fortsatte å ..

Mercedes-Benz C-klasse (2001-2007)

Konkurransen i statussegmentet dro seg skikkelig til på slutten av 90-tallet, og det hjalp heller ikke at biler som VW Passat og Ford Mondeo begynte å yppe s..

Alfa Romeo 156 (1998-2006)

Fantes det noen finere familiebil på slutten av 90-tallet? Nei, mente mange. Alfa Romeo 156 tok markedet med storm og tiltrakk seg kundegrupper som aldri tid..

Siste nytt om BMW

Antall visninger