Finn biler og biltester

Alfa Romeo 156

Alfa Romeo 156

Fantes det noen finere familiebil på slutten av 90-tallet? Nei, mente mange. Alfa Romeo 156 tok markedet med storm og tiltrakk seg kundegrupper som aldri tidligere hadde vurdert en Alfa.
Designet er gjort av Walter de’Silva som like etter ble hentet til VW-konsernet hvor han endte opp som designsjef. Blant mange elegante detaljer er håndtakene på bakdørene. De er flyttet opp på c-stolpen, og dermed ser bilen nesten ut som en coupe. Også den digre, midtstilte grillen med Alfa-emblemet som går ned i støtfangeren og dermed skyver nummerskiltet ut til siden, er en særpreget detalj. Det fortsetter innvendig. Dashbordet gir sportsbilfølelse med dype instrumentklokker som er vinklet mot føreren.
Stasjonsvogna Sport Wagon er også en lekkerbisken, med klart mer fokus på design enn best mulig plassutnyttelse. Mot slutten kom den også med firehjulstrekk. På bruktmarkedet er 1,6- og 1,8-liters bensin det mest vanlige, den første oppleves som litt snau.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Noen av disse har gått ganske langt, så det er all grunn til å ta en grundig sjekk før du eventuelt handler! På noen av 2,0 JTS-motorene har det vært problemer med slitte kamaksler. På 120 hk bensinmotoren er det kamakselvariatoren man må være obs på. Er denne defekt, kan du høre en «raklelyd» ved kaldstart. Sjekk også at ikke det ikke er knekte fjærer i hjulopphenget på bilen.
Ellers er bærearmer og lenkarmer i forstillingen gjengangere. Det samme er bremseskivene, særlig de bak. V6-motorene er svært bra, men sjekk den for eventuelle oljelekkasjer. Sjekk også slangene til innsuget; her kan det være vakuumlekkasje. Lite tull også med dieselmotorene, men også her kan det være lekkasje i vakuumslangene som styrer turboen. Klakkelyd fra dørstopperne er også en vanlig, om ikke akkurat alvorlig feil. Se etter rust på nedre del av karosseriet – særlig i overgangen gulv/kanal/forskjerm.

+ Pluss

Førerplass med Ferrari-feeling
Nydelig design

- Minus

Vanskelig å finne en god kjørestilling
Trang og litt upraktisk

Beste kjøp

Vi velger en bil fra etter faceliften i 2004, med dieselmotor på 150 hk. Da får du en sikkelig kjøremaskin!

Styr unna

Biler med dårlig servicehistorikk.

Kjøpt ny av

En fin blanding av gamle Alfa-fans og ny-omvendte som for alvor oppdaget merket da denne modellen kom.

Sjekk også

Audi A4 (2001-2005)

Etter suksessen med første generasjon A4, løftet Audi lista ytterligere et par hakk. Nye A4 ble litt større, fikk enda litt mer luksusfølelse og fortsatte å ..

Saab 9-3 (2003-2003)

Ti år er lenge for en bilmodell, og 9-3 slet hardt med å holde tritt med konkurrentene mot slutten. Nye 9-3 var derfor en svært etterlengtet modell for Saab...

Ford Focus (1998-2004)

Generasjon etter generasjon med Escort ble erstattet av Focus i 1998. Og det var grunn til å endre navnet: Dette var nemlig en skikkelig revolusjon i forhold..

Siste nytt om Alfa Romeo

Antall visninger