TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Ford Focus

Ford Focus

Generasjon etter generasjon med Escort ble erstattet av Focus i 1998. Og det var grunn til å endre navnet: Dette var nemlig en skikkelig revolusjon i forhold til forgjengeren.
Det starter med utseendet som virkelig skilte seg ut i 1998. Ford kalte designretningen sin New Edge – her var det markante linjer og kurver, med de høytmonterte baklysene som mest markante detalj. Det samme preget fortsetter inne i bilen. Mange nyskapende løsninger som nå i etterkant ser litt daterte ut. Interiøret domineres også av mye svart hardplast.
Det store trumfkortet til Focus er kjøreegenskapene. Understellet er svært avansert og innbyr til presis og morsom kjøring. Finnes både som kombi, stasjonsvogn og sedan. Sistenevnte et sjeldent syn på norske veier. Også et utall motoralternativer, øverst troner hysterisk morsomme Focus RS som har 215 hester.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Du bør sjekke at dørlåsmekanismen er i orden, da det er en del feil med disse. På bensinbilene hender det at coilen blir defekt. Da fusker bilen og det ender ofte med at katalysatoren går føyken i samme slengen. På bensinbilene er defekt tanksender en veldig vanlig feil. Vannlekkasje inn i bilen kan også forekomme. Det skyldes nesten alltid at pollenfilteret har vært skiftet og at torpedodekselet ikke har kommet skikkelig på plass etter dette. Også Focus kan ha til dels omfattende rustskader på alle dører/bakluke. Sjekk nøye med en forhandler før du kjøper.

+ Pluss

Fin stasjonsvogn som er stor nok for de fleste
Klassens mest kjøreglade

- Minus

Designet føles utdatert nå
Mangler kvalitetsfølelse i interiøret

Beste kjøp

Focus stasjonsvogn, gjerne med en dieselmotor på 115 hk og Comfort-pakke. Ikke den peneste, men definitivt den mest praktiske.

Styr unna

Sedanutgaven er så stygg at hadde den stått i min garasje, hadde jeg ikke turt å gå inn der etter mørkets frambrudd.

Kjøpt ny av

De falt for kjøreegenskapene - og lot seg ikke skremme av utseendet.

Sjekk også

Volkswagen Golf (1998-2003)

Fjerde generasjon Golf markerer et vannskille i denne modellens historie. Her tok VW et stort skritt i upmarket-retning, og lanserte en bil som både så ut og..

Opel Astra (1998-2004)

Astra strakk seg hele ti cm i akselavstand og la på seg seks cm i lengde til andre generasjon. Designet ble også strammere og litt røffere. Bagasjerommet ble..

Audi A3 (1996-2003)

Under skallet er det veldig mye fjerde generasjon VW Golf - men det brydde ikke de fleste kjøperne seg så mye om. Audi A3 ble en kjempesuksess fra første stu..

Siste nytt om Ford