Finn biler og biltester

Subaru Outback

Subaru Outback

Subaru Outback heter den - bilen som var blant de aller, aller første av de litt høyreiste stasjonsvognene med firehjulsdrift og tøffe offroad-detaljer.

Den var tidligere ute enn både Volvo XC70 og Audi Allroad. Navnet har den fått etter den australske villmarken og bilen bygger i bunn og grunn på Subaru Legacy.

Outback byr på bra med plass for både folk og bagasje. Baksetet er blant de bredeste i denne klassen, samtidig som det også byr på god takhøyde og bra beinplass. Dessuten kan vinkelen på bakseteryggen justeres.

Forsetene er også svært gode til å være japansk bil, og de byr på gode justeringsmuligheter. En annen detalj er at dørene også har spesielt stor åpningsvinkel. Noe som gjør inn- og utstigning enkelt.

I Subaru Outback har de praktiske bruksegenskapene fått større prioritet enn vakkert design og siste nytt innen tekniske innovasjoner, høy materialkvalitet og ditto finish. Den er folkelig og ujålete.

Her i Norge appellerer bilen til en litt eldre kjøpegruppe. I USA, hvor Outback er en kjempesuksess, er kjøpegruppen yngre med en snittalder på rundt 35 år.

Bilene sees ofte lastet eller pakket med hangglidere, surfebrett, fallskjermer, offroadsykler eller klatreutstyr. Outback har vist seg å ha svært god driftssikkerhet, og er også blant bilene med høyest annenhåndsverdi.

Subaru er kjent for sine både litt tørste og støyende boksermotorer. De finnes også under panseret på denne. Enten i form av en 2-liters bensinmotor på 150 hk, eller en 2,5-liters diesel med 167 hk.

I andre markeder leveres den også med en større sekssylindret bensinmotor, på 3,6-liter og 260 hk.

Bilene fås med trinnløst automatgir (Lineartronic), da fordeles kraften 40/60 mellom for- og bakaksel. Den leveres også med manuelt gir og da er kraftfordelingen 50/50.

Boksermotorene gir bilene lavt tyngdepunkt og Subarus gode og helt symmetriske firehjulsdriftsystem sikrer god balanse i bilen og gode kjøreegenskaper ¬ -samt god framkommelighet.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Selv om kvalitet og driftssikkerhet skrytes opp i skyene - ikke uten grunn — så har det også forekommet havari på noen dieselmotorer. Det har skjedd uten at man helt vet hvorfor.

På noen biler har vindusviskermotoren blitt overopphetet og skåret seg. Oljelekkasje på en slange til automatgirkassa kan også forekomme.

Noen eiere klager på litt mye lyd fra dieselmotorene. Boksermotorene er også ganske tørste, enten det er snakk om bensin eller dieselmotorer. En sjekk av bremsene er obligatorisk før man kjøper brukt Outback. Vær også obs på at deleprisene til Subaru ofte ligger over gjennomsnittet.

De aller færreste Outbackene har blitt brukt til offroadkjøring, men ta gjerne en ekstra sjekk nederst på karosseriet og under bilen, for eventuelle skader.

+ Pluss

Kombinasjonen driftssikkerhet og framkommelighet.

- Minus

Utseendet kan alltid diskuteres. Tørste motorer.

For deg

Du skal opp og fram, uansett vær og føre

Ikke for deg

Utseendet betyr alt...

Styr unna

Noen har vært taxi på bygda og gått stygglangt...

Kjøpt ny av

Folk med allværsjakke og hytte langt innpå fjellet.

Sjekk også

Volvo XC70 (2007-2014)

Det finnes ikke mange biler som Volvo XC70, altså en halv-SUV med basis i en stor stasjonsvogn. Audi A6 Allroad og Subaru Outback er de eneste, men sistnevnt..

Honda CR-V (2007-2009)

Andre generasjon CR-V var en av de aller beste bilene i klassen i mange år. Men konkurransen ble stadig tøffere og det gjorde at Honda valgte å gå en litt an..

Siste nytt om Subaru

Antall visninger