Finn biler og biltester

Suzuki Swift

Suzuki Swift

Første Swift var en kantete liten sak som aldri oppnådde de helt store salgstallene. Denne har imidlertid vært en kjempesuksess for Suzuki.
Her har de lyktes med å lage en småbil som ikke bare hevder seg godt i konkurransen mot biler som Peugeot 206, Opel Corsa og VW Golf, men som også tilbyr det lille ekstra. Her i Norge kun solgt ny med firehjulstrekk og det er noe vi setter pris på i et land med vinter halve året.
Det kompakte og sjarmerende karosseriet byr både på kjøreglede og brukbar plass. Bilen er ganske høy og selv om den bare er 3,75 m lang, sitter voksne greit i baksetet. 1,3-liters bensin er mest vanlig, men den kom også med 1,6-liter. Og den er morsom – bare spør Jan Erik Larssen som importerte sitt eget eksemplar fra Danmark!

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Hvis du er ute etter 4wd, så pass på at du virkelig får det! En del av bilene fra 2005/2006 er nemlig forhjulstrekkere! Litt kjipt å finne ut at bilen bare har 2wd den dagen det første snøfallet kommer. Teknisk sett er dette enkelt og driftssikkert. Trygt bruktkjøp!

+ Pluss

Firehjulstrekk gir bra framkommelighet
Et lite sjarmtroll

- Minus

1,3-literen kan føles litt snau
Enkelt og plastpreget interiør

Beste kjøp

Bil med firehjulstrekk fra etter 2007 er beste kjøp. Da har den også ESP som standard (kom f.o.m. 2007).

Styr unna

Suzuki har på mange måter blitt synonymt med 4wd. Dette gjør at biler med tohjulstrekk kan oppleves som litt ukurante.

Sjekk også

Subaru Justy (2008-2009)

Subaru har satset ensidig på firehjulsdrift i Norge, men Justy F fra 2007 er et unntak. Den forhjulsdrevne småtassen kom i 2007, og er egentlig en versjon av..

MINI Mini (2001-2007)

Sjelden har bilverdenen sett et mer vellykket comeback. Mini-eier BMW ga bilen et retrodesign, men under skallet er den langt fra retro. Her viser BMW hvor d..

Siste nytt om Suzuki