Finn biler og biltester

MINI Mini

MINI Mini

Sjelden har bilverdenen sett et mer vellykket comeback. Mini-eier BMW ga bilen et retrodesign, men under skallet er den langt fra retro. Her viser BMW hvor dyktige de er på å lage biler med innebygd kjøreglede. Mini er en ekte kjøremaskin og moroa øker med motorstørrelsen. One duger for så vidt, men vi anbefaler Cooper eller aller helst Cooper S.
Plassen er en av de få svakhetene. Baksetet er trangt og bagasjerommet minimalt. Finnes i to versjoner: 3-dørs combi og kabriolet med stofftak. Sistnevnte er ekstra trang, men en herlig sommerbil.
Også interiøret har et klart retropreg. Her er det midtstilt, digert speedometer og vippebrytere. Det ser lekkert ut, men på materialkvaliteten har BMW kuttet litt svinger.
Mini er en av de få bilene som får deg til å smile hver gang du setter deg inn i den, og smilet varer som regel gjennom hele kjøreturen!

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote En del biler – særlig de med 1,6-liters dieselmotor på 109 hk, er tatt inn som bruktimport. Vær oppmerksom på at disse bilene ikke har samme reklamasjonsvilkår som norske biler siden forbrukerkjøpsloven ikke omfatter disse. Fabrikkgarantien kan også være avvikende, da det er garantien i det landet som bilen ble solgt ny i som gjelder. Ikke alle land har tre års fabrikkgaranti slik vi har.

+ Pluss

Perfekt til to
Maks moro til en rimelig penge

- Minus

Bare registrert for fire
Trangt, særlig i caben

Beste kjøp

Mini Cooper D er det mest fornuftige valget, mens en fullutstyrt Cooper S er det morsomste.

Styr unna

Det finnes noen Mini D (diesel) med en gammeldags 1,4-liters dieselmotor på 75 hk. En slik bil som i tillegg er kjipt utstyrt, vil i alle fall ikke jeg ha.

Kjøpt ny av

Urbane bilnytere med sans for design.

Sjekk også

Audi TT (1999-2006)

Under skallet er den langt på vei en Golf – men innpakningen er mye mer sexy. TT har gjort coupe-drømmen tilgjengelig for mange. Kom først som 2+2 (med bitte..

Volvo C30 (2006-2006)

Volvo hadde ikke hatt en ekte småbil siden 80-tallet da C30 rullet inn. Konseptversjonene vakte stor oppsikt i forkant. Det var ventet at Volvo ville komme m..

Audi A2 (1999-2005)

Det var ikke noe å si på selvtilliten hos Audi sent på 1990-tallet da de gikk i gang med å utvikle A2. Dette er en teknisk svært avansert bil, med utstrakt b..

Antall visninger