TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Audi TT

Audi TT

Under skallet er den langt på vei en Golf – men innpakningen er mye mer sexy. TT har gjort coupe-drømmen tilgjengelig for mange. Kom først som 2+2 (med bitte lite baksete), og siden som toseters roadster med stofftak. Både for- og firehjulstrekk. Motorer og teknikk er hyllevare og kjøreegenskapene står ikke helt i stil med utseendet. Etter påstander om at den oppførte seg farlig i høye hastigheter, fikk bilen ESP og bakspoiler i 1999/2000.
TT solgte bra i starten, men som typisk er for biler som dette, dabbet det etter hvert av. Mange bruktimporterte på markedet.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Vurderer du å kjøpe TT må du sjekke vanlige ting som kuler og ledd i forstilling, samt bremseskivene. I tillegg har det på noen eksemplarer vært problemer med bilens instrumenter, så kontroller at disse virker som de skal. 1,8-liter turbomotoren har lett for å få lekkasje fra vannpumpa. 12 års garanti mot gjennomrusting, men sjekk likevel for rust i alle dørhjørner og ved bakspoileren.

+ Pluss

Coupe til oppnåelig pris
Et designikon, både utenpå og inni

- Minus

Upraktisk og minimalt baksete
Kjøreegenskapene er ikke mye mer spennende enn på Golf

Beste kjøp

Vi velger oss en sort, velholdt og velutstyrt bil med 180 hk motor og quattro.

Styr unna

3,2 V6 blir litt for framtung, og det gjør at bilen mister den balansen og lekenheten du normalt finner i TT. Enkelte farger er også svært ukurante.

Kjøpt ny av

De som i årevis hadde drømt (forgjeves) om Porsche eller Ferrari. Plutselig kom det en sportsbil som var oppnåelig for flere enn de styrtrike.

Historikk

1999 Lanseres som Coupé og Roadster. Motorprogram: 1,8 T 180 Hk og 225 Hk, begge kan leveres med quattro.
2003 Ny motor: 3,2 250 Hk quattro, tilgjengelig med manuell girkasse eller S tronic.
2005 Endring i motorprogrammet: 1,8 T 190 Hk erstatter 1,8 T 180 Hk og 225 Hk. Spesialversjonen Audi TT quattro sport lanseres: 1,8 T 240 Hk kombinert med quattro og en vektbesparelse på 75 kg gir bedre ytelser.

Sjekk også

Mazda RX-8 (2003-2009)

Men galskapen og eksperiment-trangen hos Mazda var ikke død! RX-8 kom som et usedvanlig friskt pust. En firedørs fireseter, hvor bakdørene er hengslet bakove..

MINI Mini (2001-2007)

Sjelden har bilverdenen sett et mer vellykket comeback. Mini-eier BMW ga bilen et retrodesign, men under skallet er den langt fra retro. Her viser BMW hvor d..

Mercedes-Benz CLK (1997-2002)

Dette er coupe- og cabrioletutgaven av Mercedes’ velkjente C-klasse og er basert på bilen som første gang kom på markedet i 1993. Først ut cabriolet. Så fulg..

Siste nytt om Audi