Finn biler og biltester

Toyota Corolla

Toyota Corolla

Corolla forsvant som kombi og stasjonsvogn, men fortsatte som sedan i 2006. Små japanske sedaner har sjelden vært spesielt spenstige saker, men her har vi et lite unntak.
Denne Corollaen har vokst seg svært nært biler som tradisjonelt er en klasse over. Vi har sett flere eksemplarer som taxi, det sier sitt om god innvendig plass. Også komfort og interiørkvalitet er flere hakk over det mange tradisjonelt forbinder med Corolla.
I Norge er det svært få som kjøper sedan i dette segmentet. Derfor har salgstallene vært begrenset. Kvaliteten er i kjent Toyota-stil og kjøper du brukt Corolla sedan er det ikke mye du trenger å bekymre deg over.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Toyota Corolla har – ikke ufortjent – blitt selve symbolet på driftsikkerhet. Tiende generasjon er ikke noe unntak. Dette er veldig gode biler, og en slik Corolla vil gi deg et problemfritt og forutsigbart bilhold. Ønsker du en litt mer fleksibel bil med andre seteløsninger og flere dører, bør du ta en titt på Toyota Auris.

+ Pluss

Føles et hakk opp i forhold til «tradisjonell» Corolla
God plass til folk og bagasje

- Minus

Mangler litt på støydemping
Betydelig pensjonist-faktor

Beste kjøp

2-liter diesel i Executive-utgave. Denne blir nesten som en «mini-Lexus»!

Styr unna

Dårlig utstyrte biler med minste bensinmotor – disse vil bli tungsolgte. Og 4-dørs sedaner er tungsolgte nok som de er…

Historikk

2006 Toyota lanserer tiende generasjon Corolla. Nye Corolla har fått store endringer, og da spesielt at Corolla-navnet kun brukes på sedan- eller stasjonsvognversjonene. Kombicoupeen skal fra nå av hete Auris. Den nye Corolla fås med en 1,4 bensin på 95 hk, 1,6 bensin på 122 hk, 1,4 D-4D diesel på 90 hk og en 2,0 D-4D diesel på 126 hk. Corolla leveres med 5-trinns multimode-automat, 5-trinns manuell og 6-trinns manuell (kun diesel). Utstyrsnivåer er Sol og Excutive.

Sjekk også

Volkswagen Jetta (2009-2009)

Den første sedanutgaven bygget på Golf kom i 1979 og het Jetta. Deretter har den båret navnene Vento og Bora og nå Jetta igjen, sikkert i håp om et nytt navn..

Mitsubishi Lancer (2009-2009)

Vi er oppe i åttende generasjon Lancer siden 1973. Sports Sedan kom i 2007 og kombien Sportback fulgte i 2008. Bilene bygges i Japan på plattformen fra SUVen..

Suzuki Liana (2001-2009)

Liana etterfulgte Baleno. Og selv om suksessen ikke ble like stor, markerte den seg bra på salgsstatistikkene. En bil litt mellom klasse-stolene: Litt stasjo..

Siste nytt om Toyota

Antall visninger