Finn biler og biltester

Suzuki Liana

Suzuki Liana

Liana etterfulgte Baleno. Og selv om suksessen ikke ble like stor, markerte den seg bra på salgsstatistikkene. En bil litt mellom klasse-stolene: Litt stasjonsvogn og litt SUV, ispedd en liten dose flerbruksbil.
Suzuki slo skikkelig på stortromma med navnevalget. Liana står for Life In A New Age. Det skal litt til å følge opp noe sånt, og Liana er strengt tatt ikke i nærheten.
Derimot er dette en typisk fornuftsbil. Du sitter ganske høyt og har fin oversikt. På de første årsmodellene hadde Suzuki rotet seg bort med en noe spesiell digital instrumentering, men dette ble ryddet opp i etter facelift. Kom både som sedan og femdørs kombi. Sedanen er sjelden og ser så snål ut som bare små japanske sedaner kan gjøre. Noen få eksemplarer har bare forhjulstrekk, de skal du styre unna.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er et trygt og forutsigbart bilvalg, og det er lite tull med disse bilene. På noen eksemplarer har det imidlertid vært trøbbel med giroverføringen, noe som stort sett har blitt utbedret på garantien. På enkelte biler har den elektriske bensinpumpa tatt kvelden, med motorstopp som følge. Ellers er dette en «tut og kjør»-bil!

+ Pluss

Praktisk – hvis du ikke trenger altfor mye plass
Mini-SUV

- Minus

Langt fra noen kjøreopplevelse
Suzuki har brukt sparekniven på interiøret

Beste kjøp

Suzuki Liana Sport SUV er vårt førstevalg.

Styr unna

En samstemt redaksjon er ikke i tvil: Liana 4-dørs sedan. Den har et utseende ikke engang en mor kan like…

Sjekk også

Subaru Impreza (2001-2007)

Åtte år er veldig lenge for en bilmodell, og Impreza føltes gammel de siste årene. Subaru hadde i det minste god tid på oppfølgeren, og i 2001 lanserte de en..

Skoda Octavia (1997-2004)

Dette er bilen som for alvor endret Skoda-imaget, og som fikk folk som aldri ville vurdert en Skoda til å tenke nytt. Octavia er basert på plattformen til Go..

Volkswagen Golf (1998-2003)

Fjerde generasjon Golf markerer et vannskille i denne modellens historie. Her tok VW et stort skritt i upmarket-retning, og lanserte en bil som både så ut og..

Siste nytt om Suzuki

Antall visninger