Finn biler og biltester

Toyota Hiace

Toyota Hiace

Mer facelift enn ny bil, men Toyota fant tiden inne til å gjøre en del oppgraderinger på HiAce i 2006. Den fikk ny 117 hesters dieselmotor, en god del forbedringer i interiøret og dessuten bedre støydemping. Grunnkonstruksjonen er imidlertid den samme – og den begynner å trekke alvorlig på årene.
Likevel har HiAce solgt meget bra. Det skyldes i hovedsak kombinasjonen av pris og bruksegenskaper. Denne bilen er elsket av håndverkere og småbedrifter som trenger en bil de kan stole hundre prosent på. Kommer i to karosseriversjoner: kort og lang. Et fåtall er også personbilregistrert. Her blir det naturligvis flere etter som bilen får noen år (og dermed avgiftsreduksjon) på nakken. Trenger du veldig mye plass til en veldig hyggelig pris, kan det være noe å tenke på. Firehjulstrekksystemet er det samme som på forgjengeren. Enkelt, men funksjonelt og driftssikkert.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er kjempegode biler som gir et forutsigbart og trygt bilhold. Sjekk likevel bremser og for biler som har gått med tung last, kan fjærblader knekke i fjærpakka bak. På de eldste bilene bør du være obs på lakkrust, så sjekk langs skinne til skyvedør og på bakluka.

Hva skal du betale

Du må betale fra ca 150 000 kr og oppover for en kort varebil med dieselmotor og tohjulstrekk. En 2008-modell i lang utgave med firehjulstrekk og lav kilometerstand koster ca 260 000 kr.

+ Pluss

Fin dieselmotor
Litt mer personbilfølelse i interiøret

- Minus

Alderen merkes mer og mer
Fortsatt primitivt

Beste kjøp

Velholdt og godt utstyrt bil med 117 hk dieselmotor og firehjulstrekk.

Styr unna

Biler som bærer preg av å være i overkant tøft brukt, og som mangler servicehistorie.

Historikk

2006 Femte generasjon HiAce har fått ny front og høyere kvalitet på interiør, men er ellers lik fjerde generasjon. Den fås som enten kort utgave med fire eller fem dører, samt med skyvedører eller vanlige dører eller langutgave med samme alternativ. Varebilen med tre seter.
Man får også HiAce som personbil med enten fem eller åtte seter. HiAce fås nå kun med dieselmotor: en 2,5 med 95 hk og 230 Nm eller en 2,5 med 117 hk og 294 Nm. Den fås med enten 4-trinns automat eller 5-trinns manuell.

Sjekk også

Siste nytt om Toyota

Antall visninger