Finn biler og biltester

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

Golf V ble på mange måter et lite hvileskjær for VW. Interiørmessig tok bilen faktisk et skritt bakover og føles mindre påkostet enn forgjengeren. Sannsynligvis ble dette gjort for å markere større avstand mellom Golf og Audi A3 – i praksis ga dette konkurrentene gode muligheter til å hente inn forspranget.
Ellers er oppskriften «som vanlig». Litt større, bedre plass, litt mer komfortabel og fortsatt store valgmuligheter på motorer og spesifikasjoner. Dessuten la VW større ressurser i å utvikle mer presise kjøreegenskaper.
Golf fortsatte som tre- og femdørs og som stasjonsvogn. Sedanen skiftet navn tilbake til Jetta. Golf Plus er en litt forhøyet variant med noen fleksible flerbruksløsninger i interiøret. VW valgte å gi ståltak-cabrioleten eget navn, Eos. Og sjusetersversjonen Touran markedsføres helt adskilt fra Golf. Med andre ord: Golf har vokst til å bli en hel familie med biler!

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Bilene blir jo bedre og bedre, og femmergolfen er veldig bra med svært få feil og mangler, men den ruster - mer enn 4. generasjon faktisk. Så en litt nøye sjekk er helt klart på sin plass.

Ellers så er sjekk av bremser, forstilling og hjuloppheng obligatoriske sjekkpunkter.

Vannpumpen kan lekke og registerreimer som ikke er skiftet kan kamme over, så sjekk servicehistorikken rundt disse tingene.


+ Pluss

En klasseløs bil
Trygt, traust og solid

- Minus

Enkelte utgaver koster mer enn de smaker
... men spennende er den ikke!

Beste kjøp

En 2006-modell med 2,0 TDI og 140 hk; den blir din for ca 200 000 kr.

Styr unna

Minste motor i kombinasjon med lite utstyr. Ikke at bilene er dårlige, men de kommer til å være enda mer tungsolgte framover.

Sjekk også

Ford Focus (2004-2009)

Ford satte Focus på en skikkelig voksekur da det var klart for generasjon to. Bilen ble 17 cm lenger og ikke minst 14 cm bredere. Det betyr mye mer plass, bå..

Opel Astra (2004-2004)

Det var tid for et skikkelig løft da Opel Astra rullet ut i tredje utgave. Her hadde Opel tatt den tøffe konkurransen på alvor og laget en bil som igjen klar..

Audi A3 (2003-2013)

Andre generasjon A3 tok et solid skritt i eksklusiv retning. Utvendig er ikke endringene store sammenlignet med forgjengeren, men linjene er strammet opp og ..

Siste nytt om Volkswagen

Antall visninger