Finn biler og biltester

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat

Tross mye skryt for designet på forgjengeren, valgte Volkswagen å gjøre store endringer da det ble klart for helt ny Passat. Bilen ble adskillig større og vokste seg nå nesten en klasse opp. Sedanen er stor nok for de fleste behov, men det er likevel stasjonsvogna som er den store favoritten.
De litt tunge linjene og store mengder krom gjør den mindre spenstig enn forgjengeren. Sjette generasjon Passat er likevel blitt en stor suksess. Mye av hemmeligheten er utvilsomt alle valgmulighetene. Motor-rangen er imponerende, du får den som sedan, stasjonsvogn og en fireseters CC. Og ikke minst setter mange pris på muligheten for firehjulstrekk.
Interiøret virker påkostet i de dyrere versjoner. Innstegsmodellene føles imidlertid som et lite skritt ned sammenlignet med forrige Passat. Her virker det som om VW har spart litt, med mye billigplast og enkle løsninger. Prisene varierer også veldig mye i forhold til motor og utstyr. Det er lurt å sette seg litt inn i markedet før du handler.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote På noen biler har det vært ulyd fra stepmotoren på klimaanlegget. Du hører det som små knepp – særlig når bilen er kald.

Ellers gjelder det å sjekke vanlige slitedeler som bremseskiver og kuler og ledd i forstilling.

En del biler har også vært plaget med at lakken slipper og løsner i store flak.

+ Pluss

Utrolig mye å velge mellom
Storbil-plass innvendig

- Minus

De billigste utgavene føles nettopp det – billige.
Ingen designvinner

Beste kjøp

En pen, velholdt og velutstyrt Passat stasjonsvogn med 2-liters dieselmotor på 140 hk.

Styr unna

4-dørs sedan med 1,6-liters bensinmotor på 102 hk og lite utstyr.

Sjekk også

Ford Mondeo (2009-2009)

Fra første generasjon i 1993 til dagens tredje, har Mondeo strukket seg 35 centimeter i lengden og 14 centimeter i bredden, så egentlig er det en storbil vi ..

Mazda 6 (2002-2008)

Etter ørkenvandringen med siste generasjon 626, vartet Mazda opp med noe helt annet da de lanserte 6. En av de mest elegante bilene vi hadde sett fra Japan. ..

Audi A6 (2004-2011)

Forrige A6 ble brått litt gammel da tredje generasjon rullet inn i 2006. Audi fulgte samme oppskrift, men dro til litt ekstra på alle punkter. Dette ble nest..

Siste nytt om Volkswagen

Antall visninger