Finn biler og biltester

Volkswagen Caravelle/Transporter

Volkswagen Caravelle/Transporter

Etter tre generasjoner med motoren bak, skjedde det en liten revolusjon da denne Caravellen ble lansert i 1991. Her var motoren plassert foran, med trekk på forhjulene. Dessuten kan du også få den med firehjulstrekk.
Komforten ble radikalt forbedret i forhold til forgjengeren. Fortsatt betydelig varebilfaktor, men i de mest påkostede Caravelle-utgavene er dette godt kamuflert. Du må imidlertid ikke forvente deg full personbilkomfort. På dette området blir bilen avslørt både av fjæring/demping og støynivå.
Caravelle finnes i et utall variasjoner. Felles for dem er svært god innvendig plass. Bilen er elsket av storfamilier som ikke bare har behov for å ha med mange store og små personer, men også trenger plass til bagasje. Med lengde på rundt 4,75 m er den ikke så stor at det blir et problem i bygater og trange parkeringshus. De kantete og funksjonelle linjene gir optimal plassutnyttelse.
VW tilbød en rekke motoralternativer. Veldig mange gikk for diesel. Dette kler bilen godt, særlig hvis du laster opp med folk og bagasje. Det finnes i det hele tatt veldig mange utgaver av Caravelle. Leter du litt rundt, bør du finne den som passer deg og dine behov best!

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote De eldste bilene begynner å bli gamle og har gått langt. Derfor kan alt skje – når som helst. Det du særlig må være oppmerksom på, er dårlige girkasser – spesielt på biler med automatgir. Defekte topp-pakninger/topplokk og ikke minst «ferske» registerreimer, bør også sjekkes. Fram til 1995-modell er det ikke uvanlig med rustangrep i C-stolpen. Hjulbuer og skyvedør samt bakluke, er andre steder der rusten trives godt. Utover vanlige slitedeler som bremser osv, bør du sjekke ekstra nøye at styrestag og bærekuler er intakte.

+ Pluss

Mye å velge mellom, både av karosseriutgaver og motorer
Utrolig mye plass

- Minus

Basisinteriører med mye hardplast
Ikke regn med personbilkomfort

Beste kjøp

Vi mener en velholdt og godt utstyrt åtteseter Caravelle av siste årsmodell, med dieselmotor og Syncro firehjulstrekksystem, er et godt valg. Har du ikke bruk for alle setene, er en femseter kombi et glimrende alternativ. Da får du et hav av bagasjeplass.

Styr unna

VR6-modellen med 2,8-liters bensinmotor. Den er en tvilsom affære…

Sjekk også

Toyota Hiace (1996-2005)

HiAce debuterte allerede i 1967, men med denne generasjonen var det klart for store endringer. For første gang fikk den forhjulstrekk. Motoren ble også flytt..

Ford Galaxy (1995-2006)

Konseptet var smart - spørsmålet var bare om markedet var der for en mellomting mellom en stor stasjonsvogn og en minibuss. Hverken Ford eller VW var helt si..

Renault Espace (1996-2002)

Dette er tredje generasjon av Renaults flerbruks-innovatør Espace. Det er også den første generasjonen som fant veien til Norge i noe særlig antall. De to fø..

Siste nytt om Volkswagen

Antall visninger