Finn biler og biltester

Volvo XC70

Volvo XC70

Her ble det for alvor fart på salget av Volvos forhøyete stasjonsvogn! Konseptet er enkelt, men traff markedet perfekt. Litt mer bakkeklaring, litt røff styling og et firehjulstrekksystem som duger til de flestes behov. XC70 appellerer til de som trenger firehjulstrekk, og ikke minst alle de som gjerne vil gi omverdenen inntrykk av at de trenger det.
Bortsett fra det utseendemessige er det små endringer fra V70. Synes du offroad-stylingen blir litt i meste laget, kan du like gjerne kjøpe V70 AWD. I praktisk bruk er ikke forskjellene særlig store.
Volvo holdt seg til store bensinmotorer i XC70 (200 hk som ble til 210), så her går det stort sett i diesel. 2,4-literen finnes i to versjoner, med 163 og 185 hk.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Som på de fleste andre Volvoer fra denne tidsperioden, må du også på XC70 sjekke lenkarmer og bremseskiver. Disse feilene kan også forekomme på biler med lav kilometerstand. Andre ting du skal være oppmerksom på er hjullagre bak, støtdempere bak, lekkasje fra servostyring, ustabil sentrallås og defekt vibrasjonsdemper på kardang. XC70 er flotte biler, men som du sikkert har forstått - ikke helt feilfrie.

+ Pluss

Bedre kjøreegenskaper enn de fleste SUV-konkurrentene
Røft og elegant design

- Minus

Vær nøye med fargevalget! De store, grå plastpanelene fungerer ikke like i bra mot alle de forskjellige fargene.
Bensinutgavene er dyre å kjøpe - og dyre i drift

Beste kjøp

Velholdt bil med dieselmotor og masse utstyr!

Styr unna

Dårlig utstyrte biler med bensinmotor, som har gått langt og med tvilsom servicehistorikk.

Kjøpt ny av

De som elsker Volvo stasjonsvogn, men er redd for å bli oppfattet som altfor tradisjonelle. XC70 er en ganske klasseløs bil.

Sjekk også

Audi A6 (2004-2011)

Forrige A6 ble brått litt gammel da tredje generasjon rullet inn i 2006. Audi fulgte samme oppskrift, men dro til litt ekstra på alle punkter. Dette ble nest..

BMW 5-Serie (2003-2010)

Forrige generasjon 5-serie ble fortsatt regnet som den beste kjørebilen i sin klasse da denne kom på banen. BMW hadde derfor ikke noe akutt behov for å endre..

Mercedes-Benz E-klasse (2003-2008)

BMW 5-serie fokuserte på sporty kjøreegenskaper mens Audi A6 flyttet grenser på interiør og opplevd kvalitet. Mot slutten merket forrige generasjon E-klasse ..

Siste nytt om Volvo

Antall visninger