Hva kan jeg kreve ved feil på privatkjøpt bil?

spurt 2018-06-24 09:32:46 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei!

Jeg kjøpte en 2004 Mazda 6 automat for en måned siden til 18k + omreg. Den var nettopp EU godkjent og i kontrakt og annonse er den beskrevet som å være i god teknisk stand med lite rust. Jeg reiste fra Oslo til Trondheim for å hente bilen, da oppdaget jeg følgende mangler: - Håndtak bakluke har ødelagt fjær - Noe mer rust enn beskrevet - Manglende dab/bluetooth adapter som jeg fikk tilsendt bilde av (tilhørte en annen bil)

Jeg var sliten etter lang tur på nattog og var ikke i humør til å prute. Det er også min første bil, så jeg var litt usikker på hva jeg kunne kreve i den situasjonen.

Etter to uker oppstod det lekkasje på servoolje, slange som har sprukket, og verksted mener at skaden så gammel ut selv om lekkasjen oppstod nå. I tillegg fant jeg ut at: - Deksel på innside av bakluke ved høyre baklys mangler - Trådløs døråpner funker ikke etter å ha byttet batteri

Skaden på servo koster 6000 å reparere, jeg har bedt selger dekke 3000 for det og de andre manglene som ikke ble kommunisert før jeg hentet bilen. Selger ønsker ikke å gi noe prisavslag, begrunnet med at han viste meg manglene som ikke stod i annonsen da jeg hentet bilen og at servo lekkasjen kom etter salget. Hvis jeg går via forbrukerrådet, hva kan jeg forvente å få medhold i?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett