0

Småstein i dekk før lagring

spurt 2020-04-10 19:42:10 +0100

Hei Benny Jeg har i et par timer sittet og plukket ut småstein fra vinterdekkene på bilen til kona. Grunnen til at jeg nevner bilen til kona, er at den blir kjørt lite , typisk 6000 kilometer i året, , slik at mønsterdybden i dekkene er like store i dag som for 3 år siden. Er det bortkastet å plukke småstein ut fra dekk før de lagres, eller er dette en fordel for dekket ? Må samtidig spørre om dekk som er 6 år med full mønsterdybde må kastes, eller kan de brukes, når de kjøres lite og lagres mørkt og svalt.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-04-11 07:25:47 +0100

Hei Håvard Det med å plukke ut småstein av dekket er jo et fint tidsfordriv hvis man har anledning til det, spesielt i vinterdekk kommer og går disse steinene hele tiden og gjør ikke så stor skade annet enn å sprette ut og lage noen steinsprut i bilen bak. Kan være greit å prøve å få ut de store som åpenbart fører til godt synlig deformering av gummi. Når det gjelder 6 år gamle dekk er nok de begynt å slites ang det vi kan kalle ferskvare. Et typisk dekk varer nok ca 5-6 år men som du sier lagres bilen tørt svalt og ikke utsatt for uv stråling fra solen så er det nok litt mere liv i dekkene.. Men for å ikke lage stor ståhei her på forumet så kan man nok anbefale at de skiftes pga alder. Vinterdekk er nok de dekkene som er mest viktig at har mykhet i seg da det er slik de virker, blir de som plast blir veigrep redusert.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger