TV 2 Play
Min konto
0

Bilkjøp for pendling, til ung mann

spurt 2020-07-17 20:05:54 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Tenker å anskaffe bruktbil, mitt første bilkjøp. Er singel og 25 år, så jeg trenger ikke store plassen, også tenker jeg gjerne noe som er litt hyggelig til lommeboken på mila. Kan ikke stort om bil, så jo mindre tjufs det er mtp. slitasjedeler og diverse "risiko-feil" som kan forekomme - jo bedre!

Har kikket litt på 3 biler på Finn. Har aldri prøvekjørt noen av disse bilene, litt skeptisk på komfort/plass/oversikt - men synes det virker som at man kan få mye for pengene! Har kikket på Audi A3, BMW 1-Serie og VW Golf. Audi A3 er utseendemessig det jeg ønsker mest, men den virker noe dyrere (mindre bil for pengene) kontra 1-serien og Golfen.

Jeg har lyst til å holde meg under 50 000, da jeg ikke vet om jeg kommer til å holde bil i 1,2 eller 3+ år. Så det er et fint punkt å starte synes jeg selv!

Ting jeg ønsker av/i bilen er: Smidighet/kraft. At bilen sitter godt på veien. Jeg er 187 lang så plass i førersetet er en fordel :) God oversikt, ting som sensorer og ryggekamera er ikke nødvendig. Lite drivstoffbruk er fint! Slitesikker/en bil jeg kan forvente mindre service/verksted-turer med :)

Virker som om BMW-1Serien traff godt på dette? Kikket på en til 43 000,- 2009 modell, 118D 2.0-143 M-sport. 5dørs 2L 143hk. Gått 150 000km

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-07-18 07:54:17 +0200

Nja....jo nyere, jo bedre. Spander gjerne å kaste et blikk på Skoda Octavia også...en prøvekjøring kan få deg til å tenke annerledes. Slik jeg leser det du skriver innledningsvis, vil jeg også anbefale deg å ta en utskrift av sjekklistene som du finner på Forbrukerrådets og Motors hjemmesider, og bruke dem når du er ute og ser på biler hhv prøvekjører....prøveekjøring er og blir alfa og omega for å finne en bil du kan være fornøyd med en stund. Dette er like viktig, om ikke viktigere, når du beveger deg i en budsjettramme som vel må sies å være svært så avgrenset. Kanhende du burde se på Skoda Fabia også.....ja, det er en gubbebil med noe spesiellt design, men du får alt det andre "gode" som følger med en grei bil. Dessuten: du får antagelig en flere år nyere bil. Det gjør veldig, veldigh mye med det du engster deg for innledningsvis: diverse risikofeil og slitasjedeler.

En ting du ikke sier noe om: diesel eller bensin. De små bensinmotorene fra VAG har et problem frem til ca 2013: et kamkjede og en strammer som ikke var helt patento. Etter 2013 retta man opp dette....sjekk...bilen skal da ha registerreim...ikke kjede. Diesemotorene, spesielt 1.9 og 2.0 TDI har gjennomgående vært greie. Hos BMW er det litt annerledes, det har vært litt moro med dieselmotorene, hvilke finner du om du søker deg gjennom spørsmål og svar på aktuelle modeller her. Ja, 1-serie er en feiende flott bil, men du betaler litt ekstra for merket på panseret!

Endelig....om noe er for godt til å være sant....er det ofte det. Vær klar over at kilometertelleren kan endres både 100 og 200.000 på tre sekunder. Normalt sett er ikke lang kjørelengde et problem i seg selv, men dersom du betaler dyrt for en bil som skal være kjørt "bare" 100.000....vel....da er det plutselig et problem, ikke minst i det øyeblikk du skal selge bilen igjen. Biler med mange eiere skal du også unngå....maks 3 eiere vil jeg si i ditt tilfelle. I det hele tatt: bilens faktiske tilstand er viktigere enn "design" og "linjer" og gudvethva enkelte prioriterer! Endelig: ser du antydning til kritisk rust....da tenker jeg IKKE på overflaterust....gå videre. Unngå også impulskjøp....tenk deg nøye om og bruk sjekklistene, så kan det fort gå bra! Ta gjerne med en god venn! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-07-18 15:42:31 +0200

Hei Ford Focus er bilen for deg fra 2012 og oppover velg 1,6 diesel eller 2,0 diesel. Kjører som en Bmw er billige å reparere og ser bra og moderne ut. finnes i 5 dørs og som stasjonsvogn.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-07-18 17:17:34 +0200

Ja, jeg glemte Ford denne gang....siden du nevnte Audi og Golf :-) Men Kamerat K har helt rett, Ford Focus er et knallkjøp som brukt. Av grunner jeg ikke helt forstår, står faktisk brukte Ford lavere i kurs enn Skoda! Da snakker vi mye bil for pengene, men igjen, bruk sjekklistene aktivt!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar