0

bremseslanger

spurt 2020-07-21 20:47:00 +0100

anonym bruker

Anonym

hei.er det lov til å bytte bremseslanger på en registrert bil til stålomspunnende slanger?finner ikke noe særlig svar på vegvesenet (de bestemmer jo). med tanke på pk kontroll.?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-07-22 07:01:58 +0100

Jeg fant etterfølgende tekst som synes å være sakset fra biltilsynets kontrollinstruks. Problemet er at linken til kontrollinstruksen....som også ligger i det originale innlegget...ikke fungerer.

August 14, 2019 1.1.12 Bremseslanger Utgjør det mangelmerknad dersom det er montert stålomspunnede bremseslanger? Det skal som utgangspunkt ikke ilegges mangelmerknad for montering av stålomspunnede bremseslanger som åpenbart er fabrikkproduserte med pressede koblinger og der fabrikantens merking er synlig. Altså der slangen har rett merking fra pressverktøyet og/eller på en merkehylse på slangen. Bremseslanger med skrudde koblinger og/eller manglende merking utgjør mangelmerknad, dette anmerkes under kontrollpunkt 1.1.21, mangelmerknad e) Feilaktig reparasjon eller endring av komponent. Veileder til kontrollinstruks versjon 3.0

Hele tråden finner du HER: https://bimmers.no/forums/topic/82075...

Det mest nærliggende her ville jo være å rette en konkret, skriftlig forespørsel til biltilsynet, med utgangspunkt i nettopp denne kontrollinstruksen. Som du sier, det er biltilsynet som bestemmer innenfor norske grenser uansett, man kan skrike "TUV" til man blir hes...om kontrolløren har gitt eg en mangellapp for bremseslanger, går det lett prestisje i saken....vips....så føler du deg som han som slåss med vindmøllene, mye enklere å sjekke på forhånd enn å klage i ettertid. Sånn er det bare, byråkratiet har lett for å gå i forsvar når de gjør feil. Kan ta tid å få svar, men sist jeg sjekka, var biltilynet underlagt forvaltningsloven og de frister som gjelder der ifht svartider. Også dette fungerer bedre ifht forespørseler enn ved klagesaker...påfallende nok :-) Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-07-22 07:10:56 +0100

updated 2020-07-22 07:35:09 +0100

Hei Jada går helt fint, stort sett er reglene slik at de må ha samme eller bedre kvalitet enn de som er original montert(spesielt trykk klasse er viktig her), de må ha samme lengde er de for korte kan de simpelthen slites av ved maks ut fjæring. De må ikke være vridd og ellers beskyttes på samme måte som de original monterte med hensyn på risk for gnag eller kutt skader. Til sist må de forankres i hver ende på en forsvarlig måte, klips braket eller lignende inn festing mot andre bremse rør og her altså skjøter. Oppbevar helst i hanskerommet bestillingen din som bevis på hva som er montert da trykk klasse kan være vanskelig å avlese på stål om spunnende slanger. Og nei de kan ikke lages til hjemme fra et kit de må være ferdig pre produserte slanger.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-03-24 08:41:24 +0100

Let go of over-simplistic thinking, remember that everything is still decided by the Norwegian authorities. Just like the flappy bird game, only its founder can kill this game.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-09-11 06:56:23 +0100

Når det gjelder bytte av bremseslanger på en registrert bil til stålomspunnede slanger, kan dette påvirke fnf online kjøretøyets bremseanlegg. Det er derfor viktig å sørge for at eventuelle endringer i bremseanlegget er i samsvar med norske forskrifter og retningslinjer.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger