0

Motorstyreenhet

spurt 2021-04-25 12:03:51 +0200

Hei. Har en passat 1,6 tdi bm 2010 modell 240 000km. Det har oppstått startproblemer som merkeverkstedet sier kan være på grunn av feil i motorstyreenheten. Ny motorstyreenhet er relativt kostbart, og spesielt på en såpass gammel bil. Min tanke er da å prøve å montere en brukt styreenhet i bilen, og spørsmålet er om jeg må finne en styrenehet med samme delenr som den som er fabrikkmontert? eller om jeg kan velge i et noe større utvalg. Regner uansett med at ny styreenhet må oppdateres. Merkeverkstedet var noe tilbakeholden med å gi meg råd og vink, de vil selge meg en ny enhet til ca 27 0000,-

Så kjære Benny! har du noen råd og vink å kommen med slii at jeg kan slippe litt rimeligere unna enn eventuelt måtte ut med 27 000,-.

Bilen er ellers i god stand og godt vedlikeholdt, og føler ett veldig dillemma i hva jeg skal gjøre.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-04-25 15:15:29 +0200

updated 2021-04-25 20:34:14 +0200

Du kan kjøpe en brukt modul men du må få med nøklene altså transponder chippene som sitter i nøklene og noen ganger er det best å få med dekoderen som sitter rundt tenningslåsen og vekker nøkkeltransponderene til liv når man stikker inn nøkkelen. Du må ha samme delenummer som den orginale boksen ellers blir det bare tullball ut av det. Noen selger slike kit på ebay som har alt du trenger for å konvertere ellers kan man fjerne startsperren ved å sende modulen til et firma som gjør dette men det er ikke noe jeg anbefaler da nå hensikten med startsperre er borte og bilen kan lett stjeles. Forsikrings selskapet bør da også vite at du nå har fjernet startsperren. Det er likevel ikke helt uproblematisk å skifte modul da den gjerne kommuniserer på high speed canbus systemet og må ha sin plass programert i systemet for å kommunisere med de andre modulene ellers får du bare en rekke feilmeldinger som da ikke vil gå igjennom en Eu kontroll og også gi problemer med at fks abs modul ikke gir beskjed til motorstyringen om å slakke ned motorkraften ved hjulspinn ol og kan skape farlige situasjoner. For å si det sånn at velger du den billige veien her så må du innhente nødvendig og riktig info ellers har du lett tapt alle pengene i forsøket og likevel må ta den lange veien til forhandler og punge ut med ytterligere 27000 kr. Slike motorstyrings bokser er normalt robuste greier og ikke skjelden er det snarere kontaktfeil og fks problem i en kabel eller sensor som boksen er avhengig av som er problemet og ikke selve boksen. Korrosjon på et jordingspunkt er noen ganger nok til å lage masse problemer.

Hilsen Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-09-14 02:32:38 +0200

Even if you're switching to a used ECU, it's likely you'll need to program and update it to match your car's specs and drive mad configuration. This requires specialized equipment and knowledge, so you may want to contact a competent independent workshop or a specialist with experience in VAG (Volkswagen Automotive Group) vehicles. This can help you save time and money in the long run.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger