0

Bruktbilsalg

spurt 2021-11-09 19:43:11 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Jeg har nylig solgt en bil til noen med heftige startproblemer. Nå etter ca 14 dager kommer kjøper tilbake til meg. Å si att de vil heve kjøpet. Hvordan stiller det seg. Når vi har en skriftlig kontrakt hvor det står oppført att startproblemer og bilen selges som ett reprasjonsobjekt?

Mvh Tommy

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-11-09 21:28:16 +0200

Gitt at du har vært nogenlunde nøye med kjøpekontrakten - brukt en standardkontrakt eller mal til en standardkontrakt - og sørget for at det du nevner her, fremgår klart og entydig av kjøpekontrakten, ville jeg lent meg tilbake og vist til inngått kontrakt - verken mer eller mindre. Du har derved dokumentert at du har oppfyllt din opplysningsplikt, tipper det ikke er noen spesielt dyr bil heller! Kjøper på sin side har en selvstendig undersøkelsesplikt, og uansett hvor sløv han ellers måtte ha vært når han undersøkte bilen, prøvekjørte, hørte på det du måtte ha gitt uttrykk for, ja så må man som et minimium kunne forvente at han kan lese - og faktisk har giddet å lese det som står i kontrakten når han skriver under! Har du tilsvarende tekst i eventuell annonse på finn eller andre steder, da har kjøper driti på draget om han innbiller seg at han kan kreve heving av kjøpet.

Du finner mer om dette på forbrukerrådets hjemmesider, men be advised, om du har gjort godt arbe' med å informere kjøper, ja da har du ditt på det tørre. Ja, han kan endelig springe hit og dit og true med det ene og det andre, men som vi har observert...den siste måenden er det publisert artikler som beretter om to smartinger som skulle kverulere på bilkjøp...den ene krevde dekket nye bremseklosser på en godt tilårskommen bil som var kjørt 2-300.000....den andre nissen syta for rust på en rundt15 år gammel bil: ingen av dem fikk medhold i forbrukerklageutvalget - tvert om - de fikk passet påskrevet og dask på langen, på såpass gamle biler er dette noe man må kunne forvente! Her kommer altså en vesentlig ting til inn i bildet: et vilkår for at kjøper i det hele tatt skal kunne reklamere, er at bilen er i vesentlig dårligere stand enn forventet!

Når man kjøper en formodentlig billig bil - som reparasjonsobjekt - og det er opplyst at bilen har startproblemer - kanhende andre ting som er opplyst også? Da har man kjøpt nettopp det: et REPARASJONSOBJEKT! Da kan man ikke komme som et uvær og forlange at du som selger skal "rette opp feilene" osv osv! Trekker vi dette et steg videre, må det altså foreligge en situasjon der BILEN ER I VESENTLIG DÅRLIGERE STAND enn forventet for i det hele tatt å kunne klage!

Greit nok - det foreligger IKKE her! Og heving av kjøpet? Gitt at du har gjort som du sier og dette fremgår klart og tydelig - ja da skal det godt gjøres å finne noe å "reklamere" for! Om bilen hadde vært solgt som "flott bil", altså IKKE reparasjonsobjekt, og startproblemene ikke var nevnt, ja da kunne kanhende kjøper reklamert og forlangt at du skulle utbedre problemet! Men han kunne uansett ikke kommet durende og forlangt "heving av kjøpet" - du som selger ville hatt RETT til å forsøke å utbedre problemet innenfor rimelig tid og ditt og datt!

Nå er det altså et REPARASJONSOBJEKT han har kjøpt - med åpne øyne! Da kan han du ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger