0

Høyt tak på varebil, hva er lov?

spurt 2022-05-04 10:23:59 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei

Ser etter hiace/transit til å bygge en liten bobil. Ser at noen er med høyt tak, og det er naturligvis å foretrekke. Men hva er lov her? Man bygger jo om bilen og om jeg får tak i et slikt tak kan man gjøre det selv? Eventuelt risikerer man å kjøpe katta i sekken om man kjøper med høyt tak?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-05-04 10:40:00 +0100

Hei. Jeg tror jeg skal gi deg et kort og veldig enkelt råd – som du sikkert ikke blir så glad for: Jeg tror du gjør deg selv en stor tjeneste ved å glemme tanken på å bygge om taket på en slik bil selv. Selv om jeg absolutt forstår tanken bak.

Problemet er at jeg ikke helt ser for meg hvordan du skal klare å få godkjent dette hos myndighetene. Det vil kreve masse dokumentasjon, at jobben er «proft» gjort og at du kan dokumentere at bilfabrikanten godkjenne dette.

Det enkleste og billigste er nok å få tak i en bil som fra fabrikk har takhøyde nok. Det er da du unngår «katta i sekken», mener jeg. Da er typegodkjenninger og alt i orden. Det finnes jo en del biler som har høyt tak fra fabrikk slik som Mercedes Sprinter, VW LT / Crafter, Ford Transit, ulike Iveco-modeller og Peugeot Boxter / Citroen Jumpy. Sikkert flere også som jeg ikke kommer på i farten.

Lykke til med campingbil-prosjektet!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2022-05-04 10:23:59 +0100

Sett: 192 ganger

Sist oppdatert: May 04 '22

Antall visninger