0

Registerkjede og strammer

spurt 2022-06-10 10:33:58 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei. Vi har en Honda CRV 2007 mod. i juli 2015 var bilen på service og de sa at strammeren til register kjedet måtte byttes, og det ble gjort. 2-3 mnd etter så ryker hele register kjedet, og det kostet 50 000 å reparere motoren. Nå er det begynt å lage lyder i motoren, så vi satte bilen på verkstedet, og de sier at registerstrammeren må byttes. Vi har ikke den beste erfaringen med dette, siden kjedet røyk etter kort tid sist gang. Bilen har gått ca 120 000 siden reparasjon av motoren. er dette normalt, fins det en garanti på den jobben som ble gjort i 2015?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-06-10 14:46:14 +0100

Først og fremst, gå i dialog med verkstedeet. For meg fremstår det som om verkstedet nok kan ha gjort en feil første gang i det hendelsesforløpet som beskrives. At det oppstår en ny, tilsvarende problemstilling 7 år og 120.000 km etter? Etter alle soleemerker er dette noe som kan heves å henhøre til "normal slitasje", kfr at norske fagmiljøer fra tid til annen agerer som om en bil bokstavelig talt ramler fra hverandre etter 100.000 km! I min verden bør en god bil kunne levere både 4 og 500.000 km uten nevneverdige problemer, gitt at den passes sånn nogenlunde på, men dessverre, jeg og andre som har sett lyset og kjører bilene våre lenger enn langt uten bekymringer er i mindretall. Sånn er det bare, så nei, det å hviske ordet "garanti" etter 7 år, det er i overkant optmiistisk!

Men er det samme verksted, ja da tar dere en hyggelig samtale og ber om å få forklart hvordan det kan ha seg at dere kommer i "uløkka" gang på gang, gi gjerne uttrykk for at dere engster dere for hva som kan skje også! Ellers må dette kunne hevdes å være en reparasjon som er beregnet på å "holde" mer enn 2 år, jeg tenker at det innebærer 5 års reklamasjonsfrist, uten at jeg har gått i dybden og sjekket den juridiske biten til punkt og prikke. Det vil uansett være rimelig med et par års reklamasjonsrett, men be advised, "garanti" er en tilleggytelse, noen merkeverksteder gir f.ex 3 års garanti på arbeid som koster mer enn ditt og datt, mens andre lar humla suse - de satser på at ting holder så lenge at kunden har glemt at han var på verksted! Det vanlige er imidlertid 1 års garanti. Jeg ville rett og slett spurt hva som ble lagt til grunn for garanti ved ditt verksted, som sagt: hyggelig dialog, det løser som regel mye! Kanhende man gir deg litt rabatt også, siden du har vært innom før med mer eller midnre samme problem. Koster ingenting å spørre! Elelrs regner jeg med at dette er et merkeverksted, da bør man kunne forvente at de kan det de driver med, og at de gjentatte problemene med strammeren på din bil er en svakhet med den aktuelle motoren. Dernest: glem aldri at vår gode venn MacMurphy er med oss hvor vi går. Kan noe gå galt, ja da går det galt - før eller siden. Igjen, sånn er det bare.

Ellers finner du mer om rettigheter og plikter HER, men nei, du har verken reklamasjonsrett eller garanti etter 7 år, detmå være om forhandleren synes synd på deg, husk "pase dose" med stakkars meg, skrell gjerne en løk rett før du går inn sånn at du kan gi en tåredryppende fremstilling av alle problemene du har vært utsatt for! Lykke til, og greit nok, HER finner du altså litt om rettigheter, plikter og så videre: https://www.forbrukerradet.no/forside...

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger