TV 2 Play
Min konto
0

Eie drømmebil og kanskje leie bolig?

spurt 2022-07-30 22:23:10 +0200

anonym bruker

Anonym

Interessant å høre hvor langt andre bilinteresserte er villige til å strekke seg for å oppfylle bildrømmen sin. Min mulighet til det er å frigjøre penger fra boligsalg. Skjønner at hvis folk har familie og bodd i en bolig i mange år, at det selvfølgelig er uaktuelt. Men det er ikke min situasjon nå. Bilen er en versjon av en ny 911, spesifisert ned til minste detalj, noe som har vært en barndomsdrøm. Nå som alt snart blir hybrid eller elektrisk så kjennes tidspunkt riktig ut for meg, også mtp egen alder. Bolig kan alternativt kjøpes igjen senere også. Å leie bolig er ikke akkurat verdens undergang heller, selv om prioriteringen kan virke ufornuftig.

Vet fra tidligere bilkjøp at det er moro noen måneder så blir bilen så og si bare en bruksgjenstand. Men tror og håper at det er annerledes når den ultimate bildrømmen eventuelt realiseres. Hele prosessen med forberedelser, bestilling, venting, henting(kanskje på fabrikken hvis mulig), biltreff, banekjøring, fellesskap og alt annet hva et slik eierskap vil medføre av glede og entusiasme.

At hele pengesekken går til bil og vedlikehold høres i utgangspunktet sprøtt ut, men tanken blir mer og mer realistisk for hver dag, og vi lever kun en gang osv. Eiere av 911 er jo alt fra sparere til de som har utømmelig bankkonto, sikkert noen som har ofret mye mer enn det, og noen som meg også.

Hadde jo vært gøy å hørt hva Benny mener om denne galskapen også. Takk til alle som har sine meninger og egne drømmer :)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-07-31 10:08:43 +0200

Sett fra et økonomisk ståsted innebærer dette med stor sannsynlighet en reduksjon av din netto disponible livslønn i 7-siffret størrelsesorden. Du jobber mao gratis i flere år. Gitt at du hadde fått alternativene presentert på det viset: ville du sagt "Ja, jeg vil jobbe gratis"?

Dette fremkommer dels gjennom det faktum at du ved å selge fast eiendom og gå over til et leieforhold, først og fremst taper verdistigningen på egen bolig i årene fremover. Dernest er det å betale husleie egentlig penger rett ut av vinduet. Ja, du betaler forsåvidt for tak over hodet, men det er altså utleier som har gevinsten av verdistigningen på den boligen du leier, og tro meg, uteleier sørger for å ha en ikke ubetydelig "gevinst", det du betaler i leie er altså IKKE det samme som boligen koster å holde for utleier! I husleien ligger det pr defisjon en "fortjeneste" - altså differansen mellom hva disse kvadratmeterne koster for utleier - og det du betaler.

At du hiver pengene i en "bildrøm" gjør det ikke bedre, tvert om. Vi snakker om en relativt ny bil som neppe vil få "samlerverdi" med det første, det er faktisk ikke rasjonering på verken Porsche generelt eller 911'ere der ute. Sånn bortsett fra innkjøpspris og derav følgende kostnader, tilkommer løpende vedlikehold, service og driftskostnader, bagateller som bittelitt dyrere forsikring....voooooooooooooops.......dette ble dyrt gitt! Legg til den gullrekka du nevner med biltreff her og biltreff der, kanhende "oppshining" av bilen forut for hver gang du vil ut og bruse litt med fjærene - vi snakker om veldig, veldig store kostnader.

At det er "verdt" det? Et rungende nei, verken fra det økonomene vil kalle "laternativvurdering" eller i forhold til det vi noe kynisk kan kalle "livskvalitet". Sånn bortsett fra at du forsaker veldig, veldig mye annet, herunder bostandard, setter du deg selv i en situasjon der du altså de facto taper en betydelig del av din livslønn, i samme størrelsesorden som om du hadde gått personlig konkurs eller noe annet festlig. Ja, du kan kanhende finne et "alibi" for dette og innbille deg selv at dette ikke vil bety så mye i forhold til "gleden" over å se de beundrende blikkene fra "gjengen", enn si grønnfargen i trynet på naboen, eller for den sakens skyld, flokken med smårips som ser langt etter deg og bilen i dann og vann, men over tid vil den søte kløe bil til en surere og surere erkjennelse av at nei, dette skulle du aldri ha gjort. Det dumme er at når det først er gjort, har du tatt en dragdriter som det egentlig ikke er noen spesielt "god" vei ut fra. Den kloke senker drømmenivået til et mer håndterbart nivå og sparer målbevisst og realiserer drømmen i en eller annen form over tid. Og går drømmen i dass, f.ex at du plutselig en dag møter den store kjærligheten og må velge, ja da har du muligheten til å velge. Det har du IKKE om det meste av bolgformuen din har seilt ut ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar