0

Vil ha litt grommere/bedre lyd på bilen

spurt 2023-05-23 12:06:31 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, jeg har lenge vært på jakt etter noe som kan gi bilen min bedre/grommere lyd men er usikker på hvor jeg kan få tak i dette og hva jeg må byte ut. Må jeg bytte ut hele eksos anlegget eller bare deler av det. og i så fall hvlike deler? Jeg har en Toyota Celica 2004 1.8L. Håper du kan hjelpe meg med dette :)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-05-23 15:17:26 +0200

Med en bil som er nyere enn innføringen av katalysator - dvs slutten av 80-tallet - kommer dette med mer eller midnre strenge miljøkrav inn i bildet - altså utslipp....og ikke minst...støy. Det innebærer at all "tukling" som kan medføre at bilen ikke lenger oppfyller satte krav hhv bilens typegodkjenning, skal godkjennes av SVV - uten unntak. Gitt det faktum at SVV i utgangspunktet ikke gjennomfører målinger, må du kunne fremlegge dokumentasjon fra det være seg bilens produsent som slår fast at ditten og datten er godkjent, subisidiært må prudsneten av "ditten og datten" kunne legge frem dokumentasjon fra en uavhengig, akkreditert testinstans som sier det samme - altså at ditten og datten er godkjent og oppfyller krav sånn og sånn. Har du ikke det, ja da er det overveiende sannsynlig at du står med skjegget i postkassa ved det være seg første møte med SVV langs landeveien eller ved neste EU-kontroll....uansett hvor lite eller hvor mye du "tukler" med eksosanlegget.

Nå er jo bilen din en populær "morobil", la google være din beste venn og let til du finner seriøse aktører som leverer nettopp godkjente eksosdeler med dokumentasjon til din bil. Verre er det ikke, ja, det har sin pris, men som vi vet, det koster å være kar. Om du får noe spesielt "bedre" eller "grommere" lyd av dette? Se det gjenstår å se, det er litt smaken og baken, men uansett: det er ingen snarveier her, bilen må vises hos SVV, endringene må godkjennes....og føres inn i vognkortet. Jeg ville vel heller brukt pengene på å ta vare på bilen som den er, med et normalt godt regime for service og vedlikehold, jevnlig understellsbehandling inkludert. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger