0

audi a3 1,8 tfsi sportback 2014 mod

spurt 2023-05-28 18:24:37 +0200

Hei! driver og ser på audi a3 2014 modell som har gått 150 000km hvordan er tfsi motoren på 2014 modellene? Akkurat den jeg ser på har originalt 180 hk, tunet til 240 ifølge eier. høyt oljeforbruk? motorhavari? er dette et dårlig kjøp?

Takk for svar:)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-05-29 17:19:37 +0200

For det første, snakker vi om 1,8 TFSI, er denne bilen såpass gammel at den meget vel kan ha ekstraordinært oljeforbruk. Dernest er det verre enn russisk rulett å "tune" en motor som dette, det er ensbetydende med økt slitasje og det som verre er. Men - den virkelige showstopperen her er at denne "tuklingen" neppe er godkjent hos SVV og ført inn i vognkortet, hhv meldt forsikringselskapet....det tar deg omtrent to millisekunder å sjekke.

Det innebærer at du risikerer bruksforbud ved en eventuell utekontroll der du møter SVV, man har fokus på den sorten tukling ser du...! Dernest er det overveiende sannsynlig at du får bruksforbud etter første EU-kontroll....og nei....uansett hva selgeren frekt og arrogant hevder, uansett hva leverandøren av denne "tuklingen" måtte hevde, uten dokumentasjon for at bilen fortsatt er i samsvar med typegodkjenningen, ikke minst ifht utslipp, kan du glemme å få godkjent dette - uansett hva som blir hevdet. Og be advised....om SVV hhv EU-kontrolløren gjør jobben sin....går IKKE dette gjennom en kontroll.

"Bare" å sette bilen tilbake til originalt oppsett? Nei og atter nei, du må få et Audi merkeverksted til å gjøre jobben og dokumentere at bilen er ført tilbake til original stand, ofte vil man kreve at du kjøper ny styringsenhet - man vil ikke risikere papirene sine på å godkjenne den styringsenheten som står i når den er "tuklet" med - deretter må du vise bilen for SVV. Ingen bønn - det koster flesk - og det er tidkrevende. Summa summarum er ikke denne bilen bare et "dårlig" kjøp, slik den fremstår er den sannsynligvis ikke verdt mer enn vrakpanten og knapt nok det. Gå videre - det er nok av gode bruktbiler i markedet. Og skulle bilen mot formodning være godkjent....det er eeeeekstremt sjelden...ja da er en såvidt stor effektøkning som nevnt innledningsvis, ikke noen god ting med denne motoren. Det gir seg egentlig sjæl: hvem vet best hvordan en motor settes opp: en guttunge i en garasjebutikk eller VAG med et helt kobbel av diplomingeniører?

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger