Finn biler og biltester

Audi 100

Audi 100

80-tallet ble 90-tallet, og Audi gjøv løs på det nye tiåret med store ambisjoner. Fjerde generasjon 100 viser at dette så visst ikke var bare prat. Her tok Audi et solid skritt oppover i status og anseelse. Det ble ikke minst lagt merke til hos BMW og Mercedes, selv om de neppe ante hva som kom til å treffe dem utover på 90-tallet.
Stasjonsvogna er ikke like stor som Mercedes E-klasse og 100 er ikke like morsom å kjøre som BMW 5-serie fra samme tid. Men Audien har mange andre styrker som absolutt ble lagt merke til. Dette er en stor og komfortabel familiebil. Rene, aerodynamiske linjer og mange fine detaljer. På interiørfronten tok Audi adskillige skritt oppover i eksklusivitet.
Mange motorer å velge mellom: V6-erne var populære, særlig 2,8-literen. Sterk og stillegående, men også ganske tørst. I motsatt ende fikk du den med 2-liters bensin eller en gammeldags 2,4 diesel. Denne ble senere erstattet av en langt mer moderne 2,5-liter. Audis 2,3-liters bensinfemmer vant også mange venner, en veldig bra motor på sin tid.
Firehjulstrekk var populært. Er du ute etter stor stasjonsvogn med 4x4 til en rimelig pris, er Audi 100 et godt alternativ. Men ikke hopp på den første og beste. Mange er kjørt veldig langt (og mange er kjørt veldig hardt).

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Løse dørlister og rust på nedkant av dørene er vanlig, selv om karosseriet er galvanisert. Bremsekalipterene bak kan også sette seg fast (håndbrekkmekanisme) og må byttes. Det samme gjelder justeringen for spissingen som ofte ruster fast. Sjekk også bremseslanger og bremseskiver nøye, samt hjullagre bak.

+ Pluss

Stillegående og komfortabel
Storbil til liten pris

- Minus

Alderen merkes, særlig i interiøret
De største motorene er tørste, de minste er snaue

Beste kjøp

Vi vurderer en pen og velholdt Audi 100 med 2,3-liters bensinmotor på 131 hk som beste kjøp.

Styr unna

De eldste årsmodellene med de største motorene, mange eiere, dårlig servicehistorikk og høy kilometerstand. Sammen blir dette som regel en ganske dårlig kombinasjon.

Kjøpt ny av

Statuskunder som våget å tenke litt annerledes.

Sjekk også

Volvo 940/960 (1991-1996)

Volvos storbil har røtter tilbake til tidlig 80-tall. Da kom 760 og etter hvert 740 på markedet. 940 og 960 er i praksis facelifter av disse og er ikke akkur..

Opel Omega (1993-2003)

Opels storbil kom i helt ny versjon i 1993. I starten hadde den brukbart tak på kundegruppa som var ute etter storbil, men ikke syntes det var nødvendig å kj..

BMW 5-Serie (1988-1996)

Dette er tredje generasjon 5-serie og et stort framskritt i forhold til bilen den erstattet. En skikkelig drømmebil på sin tid: stor, komfortabel, støysvak o..

Siste nytt om Audi

Antall visninger