TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

BMW 5-Serie

BMW 5-Serie

Dette er tredje generasjon 5-serie og et stort framskritt i forhold til bilen den erstattet. En skikkelig drømmebil på sin tid: stor, komfortabel, støysvak og kjøreglad. Men det gjelder at nybilkjøperen hadde råd til litt motor. 518i oppleves som undermotorisert og 520i har heller ikke mer krefter enn høyst nødvendig. Dette er en tung bil og kjøreegenskapene kommer egentlig ikke helt til sin rett med de minste motorene.
To karosserivarianter: sedan og stasjonsvogn. Stasjonsvogna er slett ingen plassmester til tross for solide utvendige mål, men det duger for familier som ikke går amok på bagasjefronten.
BMW hadde fokus på passiv sikkerhet og dette blir regnet som en av de sikreste bilene fra sin tid. Dessuten har den vist seg å være svært holdbar. Her er det lite feil og lite som går galt.
Med bakhjulstrekk og gjerne stor (og tung) motor, er ikke vinteregenskapene blant de tryggeste. Men det løser du ved å lete opp en utgave med firehjulstrekk. 525iX kostet skjorta da den var ny, men nå får du den til en hyggelig penge.

+ Pluss

Stor, komfortabel og sikker
Godt forut for sin tid da den kom

- Minus

Ikke så stor innvendig som du skulle tro
Sliter med de minste motorene

Beste kjøp

-

Sjekk også

Mercedes-Benz E-klasse (1995-2002)

Det var ikke småtterier som skulle følges opp da E-klassen ble ny på midten av 90-tallet. Forgjengeren hadde en nesten unik posisjon i markedet. Elsket av ku..

Audi A6 (1994-1997)

Dette er i praksis mer en facelift av Audi 100 (som kom i 1991) enn en helt ny bil. Du skal ha bra peiling på Audi for å se forskjellene utenpå. A6 bygget på..

Saab 9000 (1986-1998)

Som en av verdens minste bilprodusenter, hadde Saab begrensete midler til å utvikle nye modeller. 9000 ble derfor til med mye italiensk hjelp. Søstermodellen..

Siste nytt om BMW