Finn biler og biltester

2009 Isuzu D-Max 3,0 2-Dørs Manuell Pickup 4

Test: Isuzu D-Max: Et vellykket comeback

Isuzu var borte fra det norske markedet i mange år, men denne modellen markerer comebacket. Og et skikkelig comeback har det vært!

D-Max er en av Norges mest solgte pickuper og har virkelig markert seg i dette segmentet. God kvalitet, bra forhandlernett, gunstig pris og ikke minst en sterk 3-liters diesel er de viktigste årsakene til det.

4 Kjøreglede

Pickuper nærmer seg sakte, men sikkert personbilene i kjørefølelse. Likevel er det absolutt et stykke igjen! D-Max har høyere pickupfaktor enn de mest moderne konkurrentene. Det merkes på sittestillingen med en gang du er på plass i førersetet og det merkes absolutt når du begynner å kjøre. Stivt og en anelse kantete, og uten last på planet blir det litt hopp og sprett.
Men dette er også veldig avhengig av kjørestil. De aller fleste pickuper er nå engang ikke beregnet på aggressiv kjøring. Både du og D-Max trives best når det går litt mer rolig for seg.

Pluss for bra utstyrsnivå med riktig prioritering. Her er det både utetemperaturmåler og cruise control, for å nevne noe. Du kan velge mellom bakhjulstrekk og firehjulstrekk i to modus: høy og lav. Dette betjenes via knapper oppe på dashbordet. Enkelt og greit! Maks hengervekt er på 3000 kilo.

5 Interiør/plass

Å sette seg inn i D-Max er nesten som å komme 20 år tilbake i tid. Igjen har vi med en typisk pickup-særegenhet å gjøre. Her er det ikke så farlig om alt ikke er siste nytt og det er nesten så jeg forventer kassettspiller og en elektrisk antenne som dunker seg opp når radioen slås på. (I stedet har denne bilen CD-spiller med stort, blått display som skaper gjenskinn i bakruta når det er mørkt ute – mer enn en gang ”så” jeg blålysene bak meg.)

Setene er litt dvaske i stoppen og gir heller ikke den beste sidestøtten. Men plassen er god for to, og bak setene er det et fint rom til bagasje som ikke bør ligge ute på planet. Adkomsten dit er imidlertid ikke spesielt god i denne utgaven. Her er det litt trøbling med å slå ned og skyve fram forsetene.

5 Motor

D-Max slår de aller fleste konkurrentene på motorstørrelse. Her er 3-liter på 163 hk eneste alternativ. 360 Nm ved 1800 omdreininger er absolutt godkjent. Motoren er sterk, fleksibel og morsomt kjapp, i alle fall så lenge du ikke laster planet smekkfullt. Det bråker godt under pådrag, men oppe i fart er det ikke ille. Snittforbruket er oppgitt til 0,84 liter/mil.

3 Design

Det finnes flere pickuper som ser både tøffere og mer moderne ut. Her hjelper det helt klart å style den litt. Kufanger, ekstralys og bøyle er gode, gamle pickup-triks.

5 Miljø/økonomi

D-Max er langt fra den billigste bilen i klassen. Men når vi ser på hva du faktisk får for pengene, kommer den godt ut. Kraftig motor og fin utstyrspakke trekker opp. C02-utslipp på 222 gram/km er bra for denne motorstørrelsen. Partikkelfilter er for øvrig ikke standard.

Konklusjon

Den er verken størst eller billigst i klassen, men i sum er Isuzu D-Max et av de beste pickupkjøpene. Fin motor, bra utstyrspakke og gode allroundegenskaper.

Totalt: 5/6

For deg

Du skal ha en helt grei pickup som gjør jobben - og som langtfra er noen sinke i trafikken.

Ikke for deg

Du bruker cowboyhatt og liker å ha et par oljefat liggende og rulle bakpå.

Vårt førstevalg

D-Max kommer i to versjoner: 2-dørs Extend cab og 4-dørs Dobbelcab. Sistnevnte er klart mer praktisk hvis du skal ha med deg mye bagasje inne i bilen. Her er det kronglete å komme til i 2-dørs utgaven. Til gjengjeld går dette litt ut over lengde på lasteplanet - så her må bruksområdet avgjøre hva du velger. Isuzu har også lansert en Trooper-edition med hardtop og diverse stylingdetaljer. Da har du nesten-SUV til en hyggelig penge!

Lenker

Prøv også

På Broom-forsiden nå

Antall visninger