Finn biler og biltester

Nissan Navara

Nissan Navara

Nissan har solide pickup-tradisjoner og du gjør smart i å ta med Navara i vurderingen før du velger bil i dette segmentet. Dette er tredje generasjon. Det som startet som en av de minste pickupene i klassen, har endt opp som en velvoksen sak.
Kjøreegenskapene har også utviklet seg mye. Du kjenner selvfølgelig at dette er en grovbygget bil med rammekonstruksjon, men i forhold til pickuper fra en generasjon eller to tilbake, er det svært komfortabelt.
Norske avgiftsregler gjør at de aller fleste Navaraene bare har to seter. Men til gjengjeld har du da et stort og tørt og varmt «bagasjerom» bak setene – i tillegg til lasteplanet. Når årene går – og avgiftene reduseres – ligger det an til en superpraktisk personbil, fortsatt med stort lasteplan.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er en arbeidshest, og den blir ofte brukt som nettopp det. På biler som har gått med tung last, kan kløtsjen fort bli slitt. Medisinen mot dette er ny, modifisert kløtsj og nytt svinghjul. På en del biler har også ECU blitt omprogrammert slik at motorens dreiemoment tilpasses kløtsjen bedre. Nissan har også hatt/har en servicekampanje på å skifte aksler bak på Navara, og det er veldig viktig at du sjekker dette før du eventuelt kjøper en slik bil.
NB: 2,5-liters dieselmotor på 133 hk (mellom 2002 -2005) er en problem-motor.Sjekk NØYE før evt. kjøp her. Motorene har lett for å havarere - og det er dyrt...

+ Pluss

Super framkommelighet
Arbeidshest som også duger til penere bruk

- Minus

Enkelt og plastpreget interiør
Ikke helt SUV-komfort ennå

Beste kjøp

Doublecab med fire dører og ekstra bagasjerom/lasterom «innomhus» er et godt alternativ. Dette går selvsagt på bekostning av planlengden.

Styr unna

Noen biler er skikkelig tøft brukt og bærer tydelig preg av det. Er i tillegg servicehistorikken dårlig, gjør du kanskje lurt i å lete videre…

Sjekk også

Toyota Hilux (2005-2005)

Med denne modellen tok HiLux spranget fra primitiv arbeidsbil til noe bortimot en personbil. Men samtidig ble de klassiske verdiene videreført. Du kan fortsa..

Isuzu D-Max (2007-2011)

Etter å ha vært borte fra det norske markedet i flere år, gjorde Isuzu comeback med pickupen D-Max i 2007. Dette er en typisk medium-pickup. I samme klasse s..

Siste nytt om Nissan

Antall visninger