Finn biler og biltester

Chrysler Voyager/Grand Voyager

Chrysler Voyager/Grand Voyager

Chrysler var tidlig ute med flerbruksbiler og denne ble en kjempesuksess i Norge. Årsaken var først og fremst vårt avgiftssystem. Ved å hive ut baksetet på Grand Voyager, sette inn en skillevegg og putte inn en kort, bratt og trang benk, ble nemlig prisen svært gunstig – og bagasjerommet ble enormt.
Det nye baksetet egnet seg best for små unger (og knapt nok det), men i dag er mange av disse ombygget til vanlige fem- eller sjusetere. Skal du bare ha fem seter, er vanlig Voyager tilstrekkelig stor. Men vil du ha sjuseter og har behov for litt bagasjeplass i tillegg, velger du Grand Voyager.
Interiøret føles litt billig, men bilen er brukbart komfortabel, i alle fall så lenge svingene ikke kommer altfor tett. Litt sprikende motoralternativer og kvaliteten er ruskete. Mye å velge mellom hvis du skal kjøpe – dette er tungsolgte biler!

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote NAFs statistikk viser at Voyager har svært mange feil og mangler. Og eierne oppgir at de er svært lite fornøyde med bilens kvalitet. Automatkassa er en svakhet som kan koste deg dyrt. Olje i kjølevann er et typisk Chrysler-problem og tyder på defekt topp-pakning. Mye tull med kjølevifte/styringen til denne, er også en gjenganger. Defekte støtdempere, knekte fjærer, defekte bremser og dårlig håndbrekk er noen av de andre svakhetene. Også rustproblemer.

+ Pluss

Mer bil for penga får du knapt - i alle fall når vi snakker størrelse
Et hav av plass

- Minus

Mye billig plast i interiøret
Mangler fleksibiliteten til nyere konkurrenter

Beste kjøp

7-seter, så ny som mulig og med lavest mulig kilometerstand.

Styr unna

Varebiler (eller eks-varebiler) som er blitt hardt behandlet. Servicehefte er et must!

Kjøpt ny av

Storfamilier med sans for amerikansk komfort.

Sjekk også

Volkswagen Sharan (1996-1996)

VWs store sjuseter har hengt med lenge, og har også overlevd søstermodellen Ford Galaxy med flere år. Det skyldes neppe at fabrikken har vært spesielt godt f..

Ford Galaxy (1995-2006)

Konseptet var smart - spørsmålet var bare om markedet var der for en mellomting mellom en stor stasjonsvogn og en minibuss. Hverken Ford eller VW var helt si..

Renault Espace (1996-2002)

Dette er tredje generasjon av Renaults flerbruks-innovatør Espace. Det er også den første generasjonen som fant veien til Norge i noe særlig antall. De to fø..

Siste nytt om Chrysler

Antall visninger