Finn biler og biltester

Ford Galaxy

Ford Galaxy

Etter alle problemene med første generasjon Galaxy var det nesten overraskende at Ford valgte å videreføre navnet. Men dette er altså en helt ny bil. Langt på vei identisk med kjempesuksessen S-Max, men Galaxy er enda litt større og har ikke minst noe mer plass til bagasje når alle setene er i bruk.
Dette går litt ut over designet som er mer klumpete enn S-Max. Den oppleves også som en del større bak rattet og innbyr langt fra til like sporty kjøring som lillebror. Litt mer bussfølelse, litt mer krenging.
Bredt motorutvalg helt fra starten og ekstra pluss til Fords FoldFlatSystem som gjør at alle baksetene kan felles ned i gulvet, da får du med deg det meste! Svært få konkurrenter matcher Galaxy på plass og nesten ingen har like mange smarte interiørløsninger.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Noen Galaxyer er bruktimportert, og en del av disse importbilene mangler den ekstra diesel-tilleggsvarmeren. Det er ikke sikkert du merker det på sommerstid, men jeg kan love det du vil savne den på kalde vinterdager! Sjekk også bremseskivene som kan bli slitte. Denne Galaxyen er radikalt bedre enn forgjengeren – og det skulle bare mangle!

+ Pluss

Smart og fleksibelt interiør
Stort større bil får du ikke uten å kjøpe minibuss

- Minus

De minste dieselmotorene er knappe
Kan føles FOR stor

Beste kjøp

En litt godt utstyrt bil med 2-liters dieselmotor på 141 hk

Styr unna

Biler med bensinmotor og lite utstyr kan lett oppfattes som litt ukurante.

Kjøpt ny av

De som ikke lot seg skremme av at bilen fortsatt heter Galaxy. Og ja - de aller, aller fleste av dem har mer enn 1,8 barn.

Historikk

2006 Galaxy MKII: Den nye Galaxy er større enn sin forgjenger og har ikke noe igjen av det utdaterte designet utviklet i samarbeid med Volkswagen. Produksjonen er flyttet til en ny, moderne fabrikk i Genk i Belgia. På grunn av sin størrelse har ikke Galaxy fått full Kinetic Design-form, men har imidlertid fått de karakterisktiske frontlysene, den trapesformede grillen og de store hjulbuene. Nå er det Fords Duratorq TDCi-dieselmotorer og Duratec-bensinmotorer under panseret på Galaxy.
2008 Introduksjon av den nye toppmotoren på dieselsiden: 2,2 TDCi med 175 hk.
2009 Nytt utstyrsnivå: Family.

Sjekk også

Citroën C8 (2003-2009)

C8 erstattet Evasion - en svært firkantet flerbruksbil bygget av PSA og Fiat i samarbeid og solgt som Citroën, Peugeot, Fiat og Lancia. Den kom på markedet i..

Chrysler Voyager (2009-2009)

Renault Espace var like tidlig ute som flerbruksbil, men det var søstermodellene Dodge Caravan og Plymouth Voyager som oppnådde storproduksjon fra midten av ..

Siste nytt om Ford

Antall visninger