Finn biler og biltester

Citroën C8

Citroën C8

C8 erstattet Evasion - en svært firkantet flerbruksbil bygget av PSA og Fiat i samarbeid og solgt som Citroën, Peugeot, Fiat og Lancia. Den kom på markedet i 1994 og både var og føltes gammelmodig mot slutten.
Samarbeidet fortsatte med denne bilen som er såpass radikalt forandret fra forgjengeren at Citroën fant det smart å gi den et helt nytt navn. C8 er en stor flerbruker med plass til sju og faktisk også litt bagasje - selv om alle setene er i bruk.
Bilen kjennetegnes ellers av store skyvedører som gir fin adkomst til baksetene. Dashbordet er meget spesielt, med midtstilte instrumenter og original grafikk. Det er mange praktiske smårom rundt omkring og det merkes at denne bilen er skreddersydd behovene til store familier.
Alle baksetene kan skyves i lengderetningen og alle har justerbar ryggvinkel. Dermed kan du skreddersy bilen etter hvor mange og hvor store passasjerer du skal ha med. Hadde den blitt utviklet i dag, ville det garantert vært mulig å felle baksetene ned i gulvet. Men den løsningen må du klare deg uten i C8.

+ Pluss

Komfortabel og praktisk
Perfekt for store familier

- Minus

Mangler fleksibiliteten til de mest moderne konkurrentene
Ikke verdens best sammenskrudde bil, blir fort litt skranglete

Kjøpt ny av

Barnefamilier med stort plassbehov. Mange av dem falt også pladask for skyvedørene bak.

Sjekk også

Volkswagen Sharan (1996-1996)

VWs store sjuseter har hengt med lenge, og har også overlevd søstermodellen Ford Galaxy med flere år. Det skyldes neppe at fabrikken har vært spesielt godt f..

Ford Galaxy (2006-2009)

Etter alle problemene med første generasjon Galaxy var det nesten overraskende at Ford valgte å videreføre navnet. Men dette er altså en helt ny bil. Langt p..

Peugeot 807 (2003-2014)

Denne modellen er et skikkelig samarbeidsprosjekt og du kan finne bilen under fire forskjellige navn. Foruten 807, også Citroën C8, Fiat Ulysse og Lancia Phe..

Siste nytt om Citroën

Antall visninger