TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Peugeot 807

Peugeot 807

Denne modellen er et skikkelig samarbeidsprosjekt og du kan finne bilen under fire forskjellige navn. Foruten 807, også Citroën C8, Fiat Ulysse og Lancia Phedra. Årsaken er at markedet for biler som dette er begrenset. Ved å samarbeide, får man fordelt utviklingskostnadene og dermed senket «break even»-terskelen betraktelig.
Flerbruksbiler som 807 blir vanligvis veldig dyre her i Norge, og mange av dem du finner på bruktmarkedet er – eller har vært – registrert som varebiler.
807 har god plass til sju og også en del bagasje. Skyvedørene er smarte og inne i bilen finner du mange praktiske og gjennomtenkte løsninger. Også pluss for fine dieselmotorer som kler bilen bra. Verditapet har vært solid og disse bilene blir ofte stående ganske lenge i bruktbilhallene. Det gir gode muligheter for et bra kjøp.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Fiat og Lancia ligger ikke høyt på rankingen når det gjelder kvalitet og driftssikkerhet. Peugeot 807 (og Citroën C8) er samme bil som Fiat Ulysse og Lancia Phedra, og dette gjenspeiler også kvaliteten. Her har det vært mye rusk. Det meste kan gå galt – og gjør nettopp det. En av de vanligste feilene er defekte el-dører. Det er rimelig kjipt når du er på fjellet og ikke får lukket døra! En annen gjengangerfeil er tett partikkelfilter på biler med dieselmotor (nesten alle har det). Dette er en reparasjon til ca 10 000 kr. Xenonlyktene har det også vært en del feil på, men det verste av alt er hvis blinklampen på hjørnet foran ikke virker (jeg tuller ikke). Ofte er det da dårlig kontakt i pæreholderen, og komplett lampe må skiftes. Pris: 10 000 kr!

+ Pluss

Fin dieselmotor
God plass, mye fleksibilitet

- Minus

Forvent at verditapet vil fortsette å være stort
Føles fort litt lurvete

Beste kjøp

Vårt valg er en 807 2,0 HDI (diesel) med 136 hk fra 2007 – med luksuspakke, men uten xenonlys.

Styr unna

Dårlig utstyrte biler med stor bensinmotor.

Sjekk også

Citroën C8 (2003-2009)

C8 erstattet Evasion - en svært firkantet flerbruksbil bygget av PSA og Fiat i samarbeid og solgt som Citroën, Peugeot, Fiat og Lancia. Den kom på markedet i..

Volkswagen Sharan (1996-1996)

VWs store sjuseter har hengt med lenge, og har også overlevd søstermodellen Ford Galaxy med flere år. Det skyldes neppe at fabrikken har vært spesielt godt f..

Siste nytt om Peugeot