TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Ford Scorpio

Ford Scorpio

Det er ikke mange bilmodeller som henger med i hele 12 år, men det kunststykket klarte Ford Scorpio. Den debuterte i 1986 som en litt mer mainstream-storebror til Sierra. Fantes bare som femdørs kombi. Da den takket for seg i 1998, var det derimot som sedan og stasjonsvogn.
I kjent Ford-stil var Scorpio forresten ikke noen fullstendig ny bil da den ble lansert. Den ble bygget på en forlenget Sierra-plattform og motorutvalget var allerede velkjent. Den ble da også kritisert for gammeldags teknikk – noe det moderne karosseriet ikke helt klarte å veie opp for.
Ford hadde selv såpass mye selvtillit at de lanserte Scorpio som et mer prisgunstig alternativ til BMW og Mercedes i storbilklassen. Og på flere områder hang den godt med i konkurransen. Interiøret føltes eksklusivt og plassen var gedigen. V6-motorene var relativt sterke og støysvake, men langt fra bensingjerrige.
Stor facelift i 1994. Da forsvant kombi-versjonen og bilen fikk et utseende som virkelig skilte seg ut fra mengden. Du skal lete lenge etter noen som synes den er stilig – tvert imot hevder denne modellen seg godt på lister over verdens styggeste biler.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Scorpio begynner etter hvert å bli gamle biler ned høy kilometerstand. På biler etter faceliften i 1994 er det spesielt elektriske funksjoner du skal sjekke nøye. Sikringsboksen sitter litt klønete plassert i motorrommet og er utsatt for fuktighet. ABS-lampa lyser ofte. Er du heldig er det bare en sensor som er defekt. Er du ikke heldig, derimot… Defekt vannpumpe på 2-liters bensinmotoren er en feil som går igjen. Rust er selvfølgelig ikke uvanlig på såpass gamle biler og sees først på hjulbuene bak og i nedkant av dørene. Bremseskiver, bærekuler, endeledd, fjærer og støtdempere bør også sjekkes.

+ Pluss

Komfortabel storbil-følelse
Mye plass, gedigen stasjonsvogn

- Minus

Veldig mye kvalitetsrusk
Solid på overtid de siste årene

Beste kjøp

Den siste årsmodellen som stasjonsvogn med 2-liters bensinmotor.

Styr unna

4-dørs sedan med stor bensinmotor. Unntaket er om det er et Cosworth-merke på bakluka; da kan den anbefales på det varmeste!

Kjøpt ny av

De ville ha storbil, men hadde ikke råd til BMW eller Mercedes.

Sjekk også

Volvo 940/960 (1991-1996)

Volvos storbil har røtter tilbake til tidlig 80-tall. Da kom 760 og etter hvert 740 på markedet. 940 og 960 er i praksis facelifter av disse og er ikke akkur..

Saab 9000 (1986-1998)

Som en av verdens minste bilprodusenter, hadde Saab begrensete midler til å utvikle nye modeller. 9000 ble derfor til med mye italiensk hjelp. Søstermodellen..

Opel Omega (1993-2003)

Opels storbil kom i helt ny versjon i 1993. I starten hadde den brukbart tak på kundegruppa som var ute etter storbil, men ikke syntes det var nødvendig å kj..

Siste nytt om Ford