Finn biler og biltester

Honda Accord

Honda Accord

Du vinner ingen priser for dristig bilvalg hvis du kjøper denne Accorden. Til gjengjeld får du en superkurant bil med høy kvalitet og mye komfort. Bare så synd at Honda ikke våget å dra til litt mer på design!
Finnes både i sedan- og kombiversjon. De to er såpass like at du faktisk må se nøye etter. Lengden er nøyaktig lik, men bagasjerommet er litt større i kombien. Dessuten gir den store bakluka mer fleksibilitet.
Foran sitter du godt, men plassen i baksetet imponerer ikke. Mange eksemplarer har mye utstyr. Litt mye billigplast innvendig, men den føles likevel mer eksklusiv enn de fleste japanske konkurrenter fra denne tiden. Honda la mye penger i understell og hjuloppheng – og det merkes.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Maken til evighetsmaskin finnes vel knapt. Her er det bare å trekke opp strikken og kjøre – lenge! På noen biler med automatgir som har gått langt, er imidlertid girkassa slitt og må byttes/overhales. Dette er dyrt, så sjekk nøye. Bremseskivene bak har også en tendens til å ruste og bør også sjekkes. Blant Accord R-utgavene med 212 hk finnes det noen skikkelig hardkjørte biler, så her må du sjekke at det ikke skraper i girkassa og at kløtsjen tar som den skal. På noen biler har motoren fått så mye juling at det har gått utover råder og veivaksel. Da begynner det virkelig å koste penger.

+ Pluss

Komfortable kjøreegenskaper
Klassens mest eksklusive japaner

- Minus

Taper på at den ikke finnes i stasjonsvogn
Svært ordinært design

Beste kjøp

Accord 1,8 bensin med 136 hk i ES-utstyrsvariant, gjerne med skinninteriør.

Styr unna

Accord fås også med 1,6-liters motor. I LS-utgave blir ikke dette veldig spennende.

Kjøpt ny av

Gamle Honda-entusiaster som gjerne kan argumentere i timesvis om at Accord er en mye mer eksklusiv bil enn Primera, Avensis eller 626.

Sjekk også

Mitsubishi Galant (1997-2003)

Etter et par trøtte generasjoner, fikk Mitsubishis tradisjonsrike Galant en opptur med denne modellen. Et avansert understell ga gode og presise kjøreegenska..

Volkswagen Passat (1996-2005)

Dette er bilen som for alvor løftet VW et solid hakk opp i status. Det elegante interiøret med superpresise skjøter og overganger, høykvalitets materialer og..

Audi A4 (1995-2001)

Den erstattet 80, og la grunnlaget for utrolig sterk Audi-framgang i mellomklassen andre halvdel av 90-tallet. A4 gjorde at Audi for alvor kunne konkurrere m..

Siste nytt om Honda

Antall visninger