TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Mitsubishi Galant

Mitsubishi Galant

Etter et par trøtte generasjoner, fikk Mitsubishis tradisjonsrike Galant en opptur med denne modellen. Et avansert understell ga gode og presise kjøreegenskaper. Mitsubishi la ikke skjul på at de hadde BMW som et klart forbilde under utviklingen, både på kjøreegenskaper og design. Utseendet var da også noe av det beste vi hadde sett fra Japan til da.
Sporty og skarpe linjer kjennetegner både sedan og stasjonsvogn. Mitsubishi hadde fortsatt ikke særlig tro på dieselmotorer i denne klassen, og tilbød derfor bare bensin. Mest vanlig er 2-liter. Stasjonsvogna er romslig og et svært godt alternativ i denne klassen.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er veldig gode biler, men de begynner å få noen år på baken – og da er det ting som bør sjekkes litt nærmere: Kuler og ledd i forstillingen og bremseskivene foran som kan ha kast. Det er ikke veldig vanlig, men girkassen kan skrape litt - særlig i andregir – så sjekk dette litt ekstra når du prøvekjører. På stasjonsvognene bør man sjekke støtdempere/nivåregulering bak.

+ Pluss

Praktisk og elegant stasjonsvogn
God kombinasjon av komfort og kjøreglede

- Minus

Interiøret henger noe etter de beste europeerne på design og materialkvalitet.
Kun bensinmotorer

Beste kjøp

2-liters Avance stasjonsvogn av siste årsmodell. Den har bl.a. automatgir og skinninteriør standard.

Styr unna

Firedørs bil som har gått langt og som er dårlig utstyrt.

Kjøpt ny av

De drømte om BMW, hadde ikke råd - og oppdaget at Galant slett ikke var noe dårlig alternativ.

Sjekk også

Nissan Primera (1995-2002)

Dette er oppfølgeren til første generasjon Primera, en bil som flyttet grenser for japanske mellomklassemodeller. Generasjon to fulgte samme oppskrift og bød..

Audi A4 (1995-2001)

Den erstattet 80, og la grunnlaget for utrolig sterk Audi-framgang i mellomklassen andre halvdel av 90-tallet. A4 gjorde at Audi for alvor kunne konkurrere m..

BMW 3-Serie (1991-1998)

80-tallet ble 90-tall og BMW la ned store ressurser i å følge opp kjempesuksessen med andre generasjon 3-serie. Bilen la på seg i alle retninger og gikk nest..

Siste nytt om Mitsubishi