TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Hyundai Accent

Hyundai Accent

Bilen for deg som ikke bryr deg så veldig om farge – eller kanskje aller best: Er fargeblind! Hyundai presenterte lille Accent i en del svært utradisjonelle farger. Blant dem er oransje og en slags gammelrosa som du garantert husker hvis du noen gang har sett den.
I hovedsak kjøpt av godt voksne kunder som oppdaget at Accent faktisk kostet enda mindre enn de billigste japanske konkurrentene. Og det var bra mange av dem. Accent solgte godt i mange år, nå kan du plukke dem opp for småpenger.
På alle måter en billig og enkel bil, men kvaliteten har vist seg å være bra. Du må imidlertid ikke forvente deg noe mer enn ren basistransport.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er utrolig driftssikre biler, helt på høyde med både Mazda 323 og Toyota Corolla. De eldste begynner imidlertid å bli gamle, så du bør sjekke disse tingene før du kjøper Accent: At forfjærene ikke er knekt, at støtdemperne bak ikke er for myke og at endeleddene i forstillingen ikke har slakk. De første årsmodellene kan være litt vonde å få i revers, men slik er de bare. Rust kommer først i hjulbuene bak, ved tanklokket og i underkant av dørene. Rust i bærbroene foran var et problem (ble tatt på innkallingskampanje), men bør likevel sjekkes.

+ Pluss

Ærlig, ikke-noe-tull-bil
Bedre enn å ta bussen

- Minus

Slitsom på alt annet enn småkjøring
Gjennomført billig-følelse

Beste kjøp

5-dørs GLS av siste årsmodell gir deg mye bil for pengene.

Styr unna

3-dørs LS Spesial uten servostyring og varmeseter. Det er en ultrakjip bil!

Kjøpt ny av

Totalt bil-uinteresserte folk som bare skulle ha et billig framkomstmiddel.

Sjekk også

Opel Corsa (1993-2000)

Opel var inne i en god periode da Corsa rullet inn på markedet i andre tapning. Der forgjengeren var en ganske typisk 80-talls billig-boks, var den nye en la..

Ford Fiesta (1995-2002)

Denne bilen regnes som fjerde og femte generasjon Fiesta (faceliften kom i -99), men under skallet er det mye som er adskillig eldre enn fra 1995. På denne t..

Volkswagen Polo (1995-2002)

Dette er tredje generasjon Polo, og modellen som for alvor gjorde Polo-navnet stort. En kraftig forbedring i forhold til de to første utgavene. Polo vokste s..

Siste nytt om Hyundai