Finn biler og biltester

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo

Dette er tredje generasjon Polo, og modellen som for alvor gjorde Polo-navnet stort. En kraftig forbedring i forhold til de to første utgavene. Polo vokste seg en god del større og kom for første gang også med fem dører. En super bybil som også duger til lengre turer.
I dag virker interiøret kanskje både enkelt og litt spartansk, men da den kom var Polo et hestehode foran de fleste konkurrentene i klassen. Plassen var også overraskende god. Mange tidligere Golf-eiere falt pladask for denne og følte absolutt ikke at det å velge ny Polo var å ta et skritt ned.
Først ut var tre- og femdørs. Så kom sedan og stasjonsvogn. Ingen av dem ble store salgssuksesser, men særlig stasjonsvogna er en anvendelig bil.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Polo er i utgangspunktet en grei og enkel tass å ha med å gjøre. De eldste bilene begynner imidlertid å få en god del år på nakken, så det er lurt å sjekke hjullagre og bremseskiver. Sjekk også hjuloppheng foran og kanskje forfjærene spesielt, som kan ha knekt i en spiral. Det er ikke noen stor sak, men det er ganske vanlig at pæreholderne i skiltlampene korroderer og må byttes. Et annet kjent Polo-fenomen er lekkasje fra simmringen til girvelgerakselen på girkassa, men heller ikke dette er noen stor sak. Rust er heller ikke uvanlig og sees først nederst på dørene.

+ Pluss

Mye å velge mellom, både på utstyr og motor
Knuser de fleste konkurrentene på kvalitetsfølelse

- Minus

Hang med også etter tusenårsskiftet, men da begynte den å føles gammel.
Tredørs med minste motor og null utstyr er ikke spesielt morsomt.

Beste kjøp

5-dørs med 1,4-liters bensinmotor er det mest fornuftige valget. Et annet morsomt valg er Polo Colour Consept – en fin variant med blant annet fargetilpasset skinninteriør.

Styr unna

3-dørs med minste motor på 1 liter og 45 hk.

Sjekk også

Ford Fiesta (1995-2002)

Denne bilen regnes som fjerde og femte generasjon Fiesta (faceliften kom i -99), men under skallet er det mye som er adskillig eldre enn fra 1995. På denne t..

Opel Corsa (1993-2000)

Opel var inne i en god periode da Corsa rullet inn på markedet i andre tapning. Der forgjengeren var en ganske typisk 80-talls billig-boks, var den nye en la..

Audi A2 (1999-2005)

Det var ikke noe å si på selvtilliten hos Audi sent på 1990-tallet da de gikk i gang med å utvikle A2. Dette er en teknisk svært avansert bil, med utstrakt b..

Siste nytt om Volkswagen

Antall visninger