TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Opel Corsa

Opel Corsa

Opel var inne i en god periode da Corsa rullet inn på markedet i andre tapning. Der forgjengeren var en ganske typisk 80-talls billig-boks, var den nye en langt mer moderne og komfortabel småbil.
Tre- og femdørs kombi, i andre markeder ble den også solgt som sedan, stasjonsvogn og pickup. Plassen er litt over gjennomsnittet i klassen, bagasjerommet blir fort snaut hvis du skal ha med deg mye. Plastpreget interiør, men i de litt mer påkostede versjonene ser det mer ok ut.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er en populær, nett og kurant småbil. Se imidlertid opp for rust i nedkant av dørene og kanaler, særlig på eldre biler. Bakhjulslagre er en svakhet og bør sjekkes nøye. En annen vanlig feil er defekt håndbrekkwire og lekkasje fra bremsepumper bak. Det er ikke uvanlig med oljelekkasje fra motorene, både toppdekselpakning og bunnpannepakning kan lekke. Vær obs på at også vannpumpa kan lekke. Registerreima skal skiftes hvert fjerde år eller på 60 000 km (det som kommer først). Dette er viktig! Ryker denne (og det gjør den), så er det med totalhavari som følge. Dette gjelder ikke på 1,0-liters 12v-motoren, som har registerkjede. Mange biler har mørkegrå plastdetaljer som har blitt helt hvite. Dette har ingen praktisk betydning, men ser alt annet enn pent ut.

+ Pluss

Nøysomme motorer
Moderne – i alle fall i starten

- Minus

Kort akselavstand gir stumpete veiholdning
De minste utgavene føles ribbet og spartanske

Beste kjøp

En velholdt 5-dørs med 1,4-liters motor av siste årsmodell.

Styr unna

Lurvete eksemplarer med dårlig servicehistorikk.

Historikk

1993 Corsa B lanseres og er Opels minstemann: En liten 3- og 5-dørs kombi. Motorutvalget består av en 1-liters bensinmotor med 50 hk, 1,2 bensin med 65 hk, 1,4 bensin med 60 hk, 1,6 bensin med 105 hk og en 1,5-liters dieselmotor med 67 hk. Disse kobles til en 3-trinns automat eller 5-trinns manuell. Utstyrsnivåer er Swing, City og World Cup.
1994 Opel lanserer Corsa GSI, en sportsligere versjon med 109 hk og 5-trinns manuell. Understellet er levert av Lotus.
2000 Opel avslutter produksjonen av Corsa B til fordel for Corsa C.

Sjekk også

Ford Fiesta (1995-2002)

Denne bilen regnes som fjerde og femte generasjon Fiesta (faceliften kom i -99), men under skallet er det mye som er adskillig eldre enn fra 1995. På denne t..

Seat Ibiza (1994-2002)

Ibiza var første Seat på plass i Norge, på tidlig 90-tall. Dette er andre generasjon som også er første Ibiza utviklet etter at VW kom inn på eiersiden. Bile..

Toyota Corolla (1993-1997)

Dette er sjuende generasjon Corolla og en liten klassiker på bruktmarkedet; skal du ha rimelig og problemfri småbil fra midten av 90-tallet, har du kommet ti..

Siste nytt om Opel