Finn biler og biltester

Seat Ibiza

Seat Ibiza

Ibiza var første Seat på plass i Norge, på tidlig 90-tall. Dette er andre generasjon som også er første Ibiza utviklet etter at VW kom inn på eiersiden. Bilen deler plattform med tredje generasjon Polo og solgte bra, særlig i starten.
Oppskriften er velkjent. En enkel, kurant og plasseffektiv småbil som oppfylte manges krav til hva en bil nummer to skulle klare. Dessuten ble den kjøpt av unge og urbane – eller godt voksne som ikke brydde seg så veldig om hva slags merke som sto på bakluka.
Ibiza kom som tre- og femdørs kombi. I tillegg er søstermodellen Cordoba, i praksis en sedanversjon av Ibiza. Da har den digert bagasjerom, men ikke like imponerende plass i baksetet. Cordoba Vario er stasjonsvognutgaven, og i dag en av de rimeligste stasjonsvognene du kan kjøpe.
Mekanikken er VW-hyllevare og også interiørdetaljene er velkjente. Her er du aldri i tvil om at du befinner deg helt nederst på rangstigen i Volkswagen-konsernet. Mye hard og billig plast, men det fungerer og gjør jobben. Ekstra stort prisfall i bruktmarkedet etter at Seat ikke lenger blir importert til Norge.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er i utgangspunktet en VW Polo i spansk innpakning, med samme plattformer og drivlinjer. Men til en lavere pris. Sjekk hjullagre, forstilling og fjærbeinslagre før du kjøper. Noen Ibiza-eiere har også opplevd at forfjærene kan knekke, så ta en titt på dette også.

+ Pluss

Deler og service ikke noe problem
Enkel og ukomplisert småbil

- Minus

Svært tungsolgt nå
Umiskjennelig billigpreg i interiøret

Beste kjøp

Kanskje en velholdt, fin og rød Ibiza med fem dører?

Styr unna

3-dørs uten klimaanlegg er nok mest tungsolgt. Generelt er det ikke lett å selge brukt Seat.

Sjekk også

Volkswagen Polo (1995-2002)

Dette er tredje generasjon Polo, og modellen som for alvor gjorde Polo-navnet stort. En kraftig forbedring i forhold til de to første utgavene. Polo vokste s..

Ford Fiesta (1995-2002)

Denne bilen regnes som fjerde og femte generasjon Fiesta (faceliften kom i -99), men under skallet er det mye som er adskillig eldre enn fra 1995. På denne t..

Opel Corsa (1993-2000)

Opel var inne i en god periode da Corsa rullet inn på markedet i andre tapning. Der forgjengeren var en ganske typisk 80-talls billig-boks, var den nye en la..

Siste nytt om Seat

Antall visninger