Finn biler og biltester

Toyota Corolla

Toyota Corolla

Dette er sjuende generasjon Corolla og en liten klassiker på bruktmarkedet; skal du ha rimelig og problemfri småbil fra midten av 90-tallet, har du kommet til riktig sted. Denne Corollaen er en real sliter. Enkel og ukomplisert – og selvfølgelig alt annet enn spennende.
Det mest vanlige er tre- og femdørs kombi. Sedanen er typisk for denne biltypen og appellerer mest til de som har rundet pensjonsalderen og vel så det. Også en praktisk stasjonsvogn. Og har du noe i nærheten av bilinteresse – eller kanskje til og med synes bil bør være morsomt – ligger du nok unna denne Corollaen og kjøper noe helt annet!

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Selv om de begynner å bli gamle og mange etter hvert har gått nokså langt, er dette utrolig gode og driftssikre biler. Rust kan forekomme, og da særlig ved hjulbuene bak og i nedkant av dørene. Bremseskiver, bremserør, støtdempere og forstilling bør også sjekkes. Sjekk også lenkarmer og stabilisatorstagforinger, særlig bak. Noen biler kan bruke litt olje.

+ Pluss

Slitesterk og nesten feilfri
Smart kjøp hvis du bare skal ha et framkomstmiddel

- Minus

Enkel og primitiv kjøreopplevelse
Mer gjennomsnittlig bil finner du knapt

Beste kjøp

Hvis du finner en skikkelig fin og godt oppfulgt Corolla – kanskje bare med én tidligere eier og som er EU-godkjent – er dette viktigere enn antall dører, motorstørrelse og utstyrsnivå.

Styr unna

Småskabbete 3-dørsbiler som ikke er EU-godkjent og som mangler servicehistorikk.

Historikk

1993 Toyota lanserer syvende generasjon Toyota Corolla. Corolla kommer som enten 3/5-dørs kombicoupe, 5-dørs sedan eller 5-dørs stasjonsvogn. Motorer er en 1,3 bensin på 114 hk og en 1,6 bensin på 115 hk. Den har også en 2,0 dieselmotor på 72 hk. Corolla leveres med 4-trinns automat eller 5-trinns manuell og har forhjulsdrift. Utstyrsnivåer er DXi og LXi.
1995 Corolla får en liten oppgradering med noen små endringer på interiør og motorer. Stasjonsvogn nå blir tilgjengelig med firehjulstrekk og får en 1,8-liters bensinmotor på 110 hk.
1997 Toyota avvikler produksjonen av syvende generasjon Corolla til fordel for åttende generasjon.

Sjekk også

Volkswagen Golf (1992-1997)

Tredje generasjon Golf vokste seg litt over fire menter lang. Designet var umiskjennelig Golf, men når du ser generasjon tre ved siden av den første Golfen, ..

Opel Astra (1992-1998)

To år inn på 90-tallet var det farvel til en Opel-legende, da Kadett ble avløst av Astra. Hovedkonkurrentene var selvfølgelig VW Golf og Ford Escort. Astra h..

Siste nytt om Toyota

Antall visninger