TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

Tredje generasjon Golf vokste seg litt over fire menter lang. Designet var umiskjennelig Golf, men når du ser generasjon tre ved siden av den første Golfen, er endringene store.
Årets Bil i Europa i 1992 var en god start og ingen kunne beskylde VW for å ta suksessen for gitt. Her ble det rullet ut modellvarianter og motoralternativer for harde livet.
Som vanlig fikk du Golf som tre- og femdørs. Sedanutgaven Jetta ble også ny. Dessuten fikk Golf for første gang stasjonsvogn, og cabrioletversjonen – som hadde hengt med helt fra Golf I – ble erstattet.
En trøtt GTI-versjon hisset på seg entusiastene som følte at VW vannet ut sitt eget begrep altfor hardt. Men VR6-utgaven med 2,8-liters sekser gjorde jobben for de som ville ha seriøst mye krefter i Golfen sin.
Golf III har vist seg å være en holdbar bil. Interiøret oppleves i dag som både billig og litt utdatert, men resten av bilen har gode kvaliteter.


Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Bilene har en del feil med bremseslanger foran. Hjullagre, særlig bak, er en annen svakhet, og det samme er virkningen på bakbremsene. På biler som ikke har fått hyppig vask eller ikke har vært i nærheten av en poleringsklut på en stund, begynner matt lakk og rust å bli et problem.

+ Pluss

Stort utvalg
Familiestørrelse, i alle fall som stasjonsvogn

- Minus

Mye dyster plast innvendig
En GTI som aldri burde fått hete GTI

Beste kjøp

5-dørs med bensinmotoren på 1,6-liter og 100 hk som kom i 1996.

Styr unna

3-dørs 1,4 CL med 60 hk motor av de første årgangene. Her er det ikke mye utstyr bortsett fra seter, ratt og pedaler.

Sjekk også

Opel Astra (1992-1998)

To år inn på 90-tallet var det farvel til en Opel-legende, da Kadett ble avløst av Astra. Hovedkonkurrentene var selvfølgelig VW Golf og Ford Escort. Astra h..

Toyota Corolla (1993-1997)

Dette er sjuende generasjon Corolla og en liten klassiker på bruktmarkedet; skal du ha rimelig og problemfri småbil fra midten av 90-tallet, har du kommet ti..

Hyundai Elantra (1996-2001)

Dette er andre generasjon Elantra og en bil som har mange likhetstrekk med lillebror Accent. Hyundai sverget til runde linjer. Stasjonsvogna er den klart mes..

Siste nytt om Volkswagen