Finn biler og biltester

Hyundai Getz

Hyundai Getz

Hyundais Polo-konkurrent vant ingen designpriser da den ble lansert i 2002, men i forhold til både Atos og Accent var dette et klart framskritt. En moderne småbil med kompakte utvendige mål og god plassutnyttelse.
Hyundai hadde også oppdaget at biler i denne klassen kan ha godt av plast som ikke bare er hard. Fortsatt var det et godt stykke opp til de beste konkurrentene, men Getz klarer seg brukbart.
Kom i både 3- og 5-dørsutgave og med flere motoralternativer. 1,1-literen er en nøysom sak som for så vidt duger hvis du bare skal drive med bykjøring. Men på landevei blir den snau, ikke minst hvis du laster bilen litt. 1,3-liter er mer kurant og med 1,6-liter på 109 hk er den nesten en mini-GTI.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Getz er en liten og særdeles pålitelig bil med veldig få feil og mangler. Det har imidlertid vært noe feil med dørstopperne på en del biler. På de første årsmodellene var det også tilbakekallingskampanje på ledningsnettet til ABS-bremsene. Dette ble for varmt og smeltet. Sjekk om kampanje er utført før du handler bil. Bortsett fra dette er Getz en uproblematisk «tut og kjør»-bil.

+ Pluss

Grei liten bybil
Rimelig å kjøpe ny - og nå også brukt

- Minus

Mange av konkurrentene gir deg mer
Klarer ikke helt å skjule billig-preget

Beste kjøp

En 1,3-liters GLS gir mye bil og forutsigbart, enkelt bilhold for 100 000 kr.

Styr unna

1,1-liters GL+ i 3-dørs. Dette er «spareutgaven» med minste motor og minst utstyr. Den føles rett og slett litt kjip.

Kjøpt ny av

Økonomibevisste pensjonister som ikke tok seg råd til VW Polo.

Sjekk også

Toyota Yaris (1999-2005)

En av bilverdenens største revolusjoner fant sted da Toyota erstattet nitriste Starlet med Yaris. En sexy småbil fra Toyota? Jo da, det var mulig! Bilen fikk..

Volkswagen Polo (1995-2002)

Dette er tredje generasjon Polo, og modellen som for alvor gjorde Polo-navnet stort. En kraftig forbedring i forhold til de to første utgavene. Polo vokste s..

Fiat Panda (2008-2009)

Panda II debuterte i 2003 som en ekte, praktisk og fornuftig småbil, akkurat slik søreuropeerne vil ha den. Den måler bare 3,5 meter på lengden, men god høyd..

Antall visninger