Finn biler og biltester

Toyota Yaris

Toyota Yaris

En av bilverdenens største revolusjoner fant sted da Toyota erstattet nitriste Starlet med Yaris. En sexy småbil fra Toyota? Jo da, det var mulig! Bilen fikk en strålende mottagelse og ble kåret til Årets Bil i Europa i 2000.
Yaris er et lite sjarmtroll med frekt design både utenpå og inni. De midtstilte instrumentene er ikke alles favoritt, men den imponerende plassutnyttelsen gjør at Yaris-kupeen er et bra sted å være. Trives helt klart best i byen, på langkjøring blir den litt mer slitsom. Yaris kom også i en større Verso-utgave som har plass nok til en hel familie. Femdørs er langt mer kurant enn tredørs på bruktmarkedet.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote En ganske problemfri og grei bil å eie, men noen biler begynner å bli gamle og har gått langt. Sjekk derfor servicehistorikk. Det er også lurt å sjekke normale slitedeler som bremser, støtdempere og forstilling. På de første årsmodellene var det litt problemer med lekkasje fra vannpumpe. Her i Norden skal nesten 70 000 biler kalles inn til rustkontroll, da biler før 2004 kan ha til dels omfattende rustskader i gulvet. Dette er en reparasjon den norske importøren dekker på biler som er kjøpt nye i Norge. Er bilen brukt- eller «gråimportert» bør du være ekstra oppmerksom på dette.

+ Pluss

Lavt forbruk og super kvalitet
Et lite sjarmtroll

- Minus

Ikke den mest komfortable småbilen
De minste motorene duger best for bykjøring

Beste kjøp

Pen og velholdt bil med fem dører og klimaanlegg. Om du velger 1,3-liters bensinmotor eller 1,4-liters dieselmotor blir en smakssak.

Styr unna

Tredørsbiler uten lakkerte støtfangere. De er verken vakre eller særlig praktiske...

Historikk

1999 Toyota lanserer Toyota Yaris. Yaris er en kombicoupe med tre eller fem dører. Bilen ble levert med en 1,0 bensinmotor med 68 hk. Senere det året ble Yaris Verso (flerbruksbil med god lastekapasitet og som kunne registreres som varebil i Norge) lansert med en 1,3 bensin med 86 hk. Denne motoren fikk også Yaris. Bilen ble levert med enten 4-trinns automat eller 5-trinns manuell. Utstyrsnivåer var Luna, Terra og Sol.
2001 Toyota lanserer Yaris T-Sport som er en litt mer sportslig utgave av Yaris med større front og bakfanger, ny nettinggrill, større eksos. T-Sport kom en 1,5 bensinmotor på 106 hk. Bilen ble utviklet i samarbeid med T-Sport og TRD (Toyota Racing Development).
2002 Yaris får den nye 1,4 D-4D dieselmotoren på 75 hk og 190 Nm.
2003 Yaris får en liten facelift med nye lykter og litt annerledes front.
2005 Toyota avslutter produksjonen av første generasjons Yaris til fordel for andre generasjon.

Sjekk også

Nissan Micra (2003-2003)

Tredje generasjon Micra er blitt en kjent og kjær liten tass. Bak det sjarmerende designet skjuler det seg en småbil som absolutt er i stand til å ta opp kam..

Volkswagen Polo (1995-2002)

Dette er tredje generasjon Polo, og modellen som for alvor gjorde Polo-navnet stort. En kraftig forbedring i forhold til de to første utgavene. Polo vokste s..

Ford Fiesta (1995-2002)

Denne bilen regnes som fjerde og femte generasjon Fiesta (faceliften kom i -99), men under skallet er det mye som er adskillig eldre enn fra 1995. På denne t..

Siste nytt om Toyota

Antall visninger