Finn biler og biltester

Nissan Micra

Nissan Micra

Tredje generasjon Micra er blitt en kjent og kjær liten tass. Bak det sjarmerende designet skjuler det seg en småbil som absolutt er i stand til å ta opp kampen mot de beste europeerne i klassen, selv om den trekker på årene. Lyktene er plassert langt opp på panseret, noe som har gitt bilen karakteristikker som «en mellomting mellom en frosk og en marihøne».
Finnes som både tre- og femdørs kombi - pluss ståltak-cabrioleten Micra C+C. Den er en typisk 2+2, der baksetepassasjerene må klare seg med svært lite plass. Designet er også snodig. Det er ikke mange menn blant de som kjøpte den ny...
Mye å velge mellom på motorfronten. Det starter med en 1-liter som for så vidt duger til bybruk og småkjøring, men det blir mer moro om du velger 1,2- eller 1,4-liter. Den innvendige plassen er naturlig nok begrenset, men det hjelper at baksetet kan skyves i lengderetningen.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote I god Nissan-tradisjon er dette en usedvanlig driftssikker og grei bil, med lite feil og mangler. Pass likevel på at service og vedlikeholdsprogram er fulgt. Hvis ikke kan registerkjedet i motoren strekke seg. Dette er en relativt dyr affære å rette opp, og det er definitivt billigere med service! Bærekulene i forstillingen er et annet viktig punkt å sjekke før kjøp. Det har også vært noe krøll med låsen til bakluka, uten at dette er noen stor sak.

+ Pluss

Meget bra kvalitet
Sjarmerende småbil

- Minus

C+C er snål - og upraktisk
Begynner å trekke på årene

Beste kjøp

Micra med 1,2-liters bensinmotor på 80 hk med Tekna-utstyrspakke.

Styr unna

De to første årsmodellene (2003/2004) fikk du Micra med en 1,0-liters motor på 65 hk. Denne er daff og faktisk mindre miljøvennlig enn Micra med 1,2-liters motor!

Kjøpt ny av

En kvinne, gjerne ikke veldig langt fra pensjonistalderen.

Sjekk også

Kia Picanto (2004-2011)

Koreanske Picanto er bare 3,5 meter lang og 1,6 meter bred, og dermed egnet til å sno seg i tett bytrafikk og trange parkeringshus. Den kom i 2004 og ble ans..

Toyota Yaris (2005-2005)

Yaris vokste seg større i andre generasjon og mistet litt av sjarmen til den første utgaven. Men den ble også mer komfortabel, mer stillegående og et hakk ro..

Siste nytt om Nissan

Antall visninger