Finn biler og biltester

Toyota Yaris

Toyota Yaris

Yaris vokste seg større i andre generasjon og mistet litt av sjarmen til den første utgaven. Men den ble også mer komfortabel, mer stillegående og et hakk romsligere.
1-literen fra forgjengeren forsvant og ble erstattet med en tresylindret 1,3-liter. Men den virkelige sparebøssa er 1,4-liters dieselen på 90 hester. Perfekt for bilen – og for lommeboka. Bilen er høy og plassutnyttelsen fortsatt meget bra – så har da Yaris også klart å stjele salg fra flere konkurrenter en størrelse over. Fin fleksibilitet med baksete som kan skyves hele 15 cm i lengderetningen. Det hører med til historien at bakseteplassen blir helt minimal når du prioriterer mest mulig bagasjeplass.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er problemfrie og greie biler med få feil og mangler. Vær likevel oppmerksom på at det finnes bruktimporterte biler som ikke har samme garanti- og reklamasjonsvilkår som norske biler. Sjekk også at bilene har fulgt serviceintervallene.

+ Pluss

Fin fleksibilitet
Du får ikke mye større småbil

- Minus

Litt høyt støynivå
Styr unna tredørs, med mindre du skal ha den veldig lenge

Beste kjøp

En fin og velholdt 5-dørs med klimaanlegg og 90 hk dieselmotor.

Styr unna

Egentlig ingen spesielle, men 3-dørs uten klimaanlegg oppfattes som noe ukurante.

Historikk

2006 Toyota lanserer andre versjon av Toyota Yaris. Yaris levers som 3- eller 5-dørs kombi. Den leveres med tre forskjellige bensinmotorer: 1,0 med 69 hk, 1,3 med 87 hk og 1,8 med 132 hk. Yaris leveres også med en dieselmotor: 1,4 (D-4D) med 90 hk.
Alle motorer leveres med 5-trinns manuell. 1,3 bensin og dieselmotoren kan også leveres med multimode-automatgirkasse. Utstyrsvarianter er Sol, Sol Sprint, Sol Sprint Navi, Sol+, Sol+ Navi, TS og TS Navi.

Sjekk også

Honda Jazz (2002-2009)

Husker du da Jan Erik løp tvers gjennom en Honda Jazz? Hvis du er tidligere Autofil-seer, gjør du garantert det. Ved å flytte bensintanken fram under forsete..

Volkswagen Polo (2010-2010)

Femte generasjon Polo fra 2009 viser at Volkswagen satser bevisst på konservativ, ujålete og tidløs design, med samme front-preg som storebror Golf fikk i 20..

Nissan Note (2006-2013)

Mini-MPV, eller om du vil: liten flerbruksbil. Nissan Note er beregnet på de som er ute etter en bil med kompakte ytre mål, men plass til mye innvendig. Samm..

Siste nytt om Toyota

Antall visninger