Finn biler og biltester

Honda Jazz

Honda Jazz

Husker du da Jan Erik løp tvers gjennom en Honda Jazz? Hvis du er tidligere Autofil-seer, gjør du garantert det. Ved å flytte bensintanken fram under forsetene, ble det frigjort plass som gjør at gulvet bak kan bli helt flatt.
Jazz har også mange andre smarte løsninger som gjør den til en morsom bil å leve med. Den er bare 384 cm lang, men takket være fleksibiliteten har den plass til en hel familie. Storbilfølelse må du imidlertid ikke forvente deg. Bilen er ganske stramt satt opp og støydempingen er heller ikke blant klassens beste.
Jazz har vært en kjempesuksess for Honda, men her hjemme har salget aldri tatt helt av. Kvaliteten er i kjent Honda-stil meget bra. Vel verdt å vurdere også hvis du egentlig er på jakt etter bil i Golf/Corolla-klassen.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er sannsynligvis den beste bilen Honda har laget. Og nærmere en problemfri evighetsmaskin kommer du ikke! Varmesetene er absolutt eneste svake punkt; de er ettermontert i Norge, og virker ikke bestandig like bra.

+ Pluss

Kjempesmart interiør
Leken og sjarmerende

- Minus

Ingen komfort-mester
Lite å velge på av motorer

Beste kjøp

En 2005-modell med facelift. Det nye dashbordet ser en god del bedre ut enn det gamle, som var både litt trist og kjedelig.

Styr unna

Ingen. Faller du for Jazz, er det bare å kjøpe.

Kjøpt ny av

De som ville ha en alternativ småbil og som falt pladask for de smarte Jazz-løsningene.

Historikk

2002 Jazz, Hondas minste, lanseres i Norge dette året. Jazz har kun ett motoralternativ: 1,4 liter på 83 hk. Kan også leveres med automatgir.
2005 Liten facelift hvor viktigste nyhet er et mer moderne dashbord, med blant annet digitalt panel for varmeapparat-styring.

Sjekk også

Opel Meriva (2003-2003)

Etter suksessen med Zafira, bestemte Opel seg for å gi den en lillebror – kalt Meriva. To seter mindre (fem), men med stor grad av fleksibilitet i interiøret..

Renault Scenic (1997-2003)

Renault hadde suksess med den store flerbruksbilen Espace og bestemte seg for å sjekke om de kunne klare det samme med en mindre bil. Dermed ble Megane Sceni..

Nissan Note (2006-2013)

Mini-MPV, eller om du vil: liten flerbruksbil. Nissan Note er beregnet på de som er ute etter en bil med kompakte ytre mål, men plass til mye innvendig. Samm..

Antall visninger