TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Opel Meriva

Opel Meriva

Etter suksessen med Zafira, bestemte Opel seg for å gi den en lillebror – kalt Meriva. To seter mindre (fem), men med stor grad av fleksibilitet i interiøret. Opel kaller setesystemet sitt FlexSpece. Baksetene kan felles ned i gulvet slik at det blir helt flatt varerom. Skal du bare ha to passasjerer bak, kan du felle ned sitteputen i midten. Deretter kan de to gjenværende setene justeres både i lengde- og bredderetningen.
Plassen imponerer også. Høyreiste personer sitter godt bak. Bagasjerommet har bra størrelse og er lett å utnytte. En annen positiv ting er sitteposisjonen foran. Her kommer du relativt høyt og har svært god oversikt.
I Norge har Meriva aldri vært noen stor suksess, til tross for gunstige nypriser. Det skyldes nok mer Opels markedsposisjon enn selve bilen.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Skal du kjøpe Meriva er det viktig at du sjekker styringen nøye. Noen biler har «elektrisk servo» og her kan du oppleve slag i rattet, da må rattaksel trolig byttes. De bilene som ikke har «elektrisk styring» har ofte lekkasje fra tannstangen. Meriva har også hatt noe småkluss med det elektriske anlegget. Gjengangeren er sentrallåsmodulen. Sjekk også at det ikke er oljelekkasje fra motoren.

+ Pluss

Trenger du mer flerbruksbil enn dette?
Finfin fleksibilitet

- Minus

Dystert og firkantet interiør
Styr unna minste dieselmotor. 0-100 km/t på 17 sek!

Beste kjøp

Et to-tre år gammelt eksemplar med 1,3-liters dieselmotor.

Styr unna

Det finnes noen biler med betegnelsen Essentia som er helt ribbet for utstyr. Blir tungsolgt den dagen du ikke skal ha den mer. Biler uten klimaanlegg er også lite attraktive.

Historikk

2003 Meriva blir lansert. Dette er en mini-MPV, basert på Corsa Cs plattform, fås som femseter med Opels interiørprogram, Flexspace. Motorutvalget består av fire bensinmotorer: 1,3-liter med 75 hk, 1,4 med 90 hk, 1,6 med 100 hk og 1,8 med 125 hk. Dieselfantaster kan velge mellom to 1,7-litere med henholdsvis 75 hk og 101 hk. Meriva fås med 5-trinns manuell og 5-trinns Easytronic girkasser. Utstyrsnivåer er Basic, Enjoy og Cosmo.
2005 OPC lanserer sin sportsutgave av Opel Meriva. Den får en 1,6-liters turbomotor med 180 hk, 6-trinns manuell, sportsligere understell, eksteriør og interiør. Samme år lanserer Opel noen oppgraderinger på Meriva, inkludert facelift med nye front- og baklykter samt noen interiørendringer. 1,3- og 1,4-liters bensinmotorene forsvinner fra markedet til fordel for to 1,6-liters bensinmotorer: en med 90 og en med 105 hk.

Sjekk også

Renault Scenic (1997-2003)

Renault hadde suksess med den store flerbruksbilen Espace og bestemte seg for å sjekke om de kunne klare det samme med en mindre bil. Dermed ble Megane Sceni..

Skoda Fabia (2000-2007)

Skal det først være fornuftig bil til en rimelig penge, er Skoda Fabia absolutt verdt å vurdere. Bygget på samme plattform som VW Polo IV og Seat Ibiza, men ..

Mercedes-Benz A-klasse (1997-2004)

Mercedes tok absolutt ikke lett på oppgaven da de skulle lage sin første småbil, attpåtil med forhjulstrekk. Men samtidig tok de en liten innersving som skul..

Siste nytt om Opel