Finn biler og biltester

Renault Scenic

Renault Scenic

Renault hadde suksess med den store flerbruksbilen Espace og bestemte seg for å sjekke om de kunne klare det samme med en mindre bil. Dermed ble Megane Scenic født. En nisjemodell, trodde Renault, men det skulle snart vise seg at de hadde skutt gullfuglen og i samme slengen startet en helt ny bilklasse.
Småbarnsfamiliene elsket Scenic. Den høyreiste bilen bød på utrolig mye plass. Tre separate bakseter som kan skyves hit og dit, rom i gulvet, klappbord på forseteryggene og et utall smarte løsninger rundt omkring. Plutselig så tradisjonelle stasjonsvogner veldig ordinære ut. Bilen ble en så stor suksess at Renault etter hvert droppet Megane-navnet, og lot Scenic få stå alene som en egen modell.
Kom også med firehjulstrekk, hevet bakkeklaring og diverse plastpaneler. Da het den Scenic RX4. Klarte aldri å markere seg mot de andre SUV-konkurrentene og kan plukkes opp for en hyggelig penge brukt.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette var superpraktiske og flotte biler da de kom, men mange har etter hvert gått ganske langt. Kvaliteten er ikke den aller beste, og det er en del ting du må være oppmerksom på hvis du skal handle. Sjekk etter rust i hjulbuer bak og i nedkant av dørene. Vanlige slitedeler som bremser, kuler og ledd i forstilling og foringer bakstilling er også ting du bør sjekke. Torsjonsfjæring bak er ikke lett å kontrollere, men vær oppmerksom på at denne kan ryke, og det er en ganske dyr reparasjon. Elektriske funksjoner er også lurt å sjekke, da dette er en svakhet også hos Scenic.

+ Pluss

Utrolig mye plass
Supersmart interiør

- Minus

Morsommere å sitte på enn å kjøre
Korte sitteputer og flatt ratt

Beste kjøp

Velholdt éneiers med dieselmotor, lav kilometerstand og komplett servicehefte.

Styr unna

Biler med liten bensinmotor, lite utstyr og uten servicehefte, samt biler der hunden har spist opp mesteparten av baksetene og doble sett med tvillinger har fått lov til av kravle fritt rundt med iskrem og sjokolade.

Sjekk også

Ford C-Max (2008-2009)

Flerbruksbilen Ford Focus C-Max debuterte i 2003, og fikk en ansiktsløftning i stil med nyere Ford-modeller i 2007, da Focus navnet ble sløyfet. Interiøret p..

Toyota Corolla Verso (2002-2004)

Det hører med til sjeldenhetene at en bilmodell bare er med i tre år før den blir erstattet. Men med denne Versoen hadde Toyota en rekordkjapp visitt i flerb..

Siste nytt om Renault

Antall visninger